Skocz do zawartości

Henry82

Użytkownicy
  • Postów

    173
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    JUSTYNÓW

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

Osiągnięcia Henry82

Współpracownik

Współpracownik (7/14)

  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Przyjazny Unikat
  • Pozytywnie reagujący Unikat
  • Współpracownik Unikat

Najnowsze odznaki

27

Reputacja

  1. No sorry ale od kiedy to używa się zwykłej soli do peklowania ? Peklujemy w peklosoli (inna nazwa handlowa sól do peklowania ). Ja bym osobiście z żle zapeklowanym mięsem dalej nie brnął A ilość roztworu też za mała , 100 ml na 1 kg mięsa a u Ciebie wyszło jakieś 70 ml
  2. A jaka temperatura suszenia po podpiekaniu ? poniżej 15C. czy normalna pokojowa ?
  3. Henry82

    Pichcenie u Henryka

    I szyneczka myszka 😊 I schab troszkę twardawy chyba błędem było parzenie razem z szynką pomimo ze tylko do 62 C.
  4. Henry82

    Pichcenie u Henryka

    Oj jest, bo fasolka gotowana na wodzie po parzeniu szynki i schaba.
  5. Henry82

    Pichcenie u Henryka

    Na wędzonym boczusiu i własnej roboty przecierem pomidorowym fasolka po bretońsku 🥰
  6. Henry82

    Pichcenie u Henryka

  7. Henry82

    Pichcenie u Henryka

    Pierś drobiowa pyszna , sorki za brak zdjęcia ale zanim wyjąłem telefon to znikła ze stołu. Polędwiczki , boczek i żeberka podpiekanie by nie parzyć wyszły idealnie. Szynka i schabik też ok ale z musu musieliśmy wyjąć o godzinę wcześniej niż planowałem.
  8. Henry82

    Pichcenie u Henryka

    Się uspokoiło z wiatrem i nawet słoneczko wyszło. Dymogenerator już nie dymi na boki tylko do komory.
  9. Henry82

    Pichcenie u Henryka

    Trochę wieje i pada ale już od godziny się dymi. A zdjęcie przed uruchomieniem dymogeneratora.
  10. Henry82

    Pichcenie u Henryka

    O to to , koleżanka z retkini za czasów licealnych do teatru w termosiku zabierała mocno zmrożony spiryt z miodem i cytryną, bardzo pyszny. A dzisziejszy biforek przed jutrzejszym dniem tak się prezentuje 🥰
  11. Wspominasz że budowa wędzarni według czyjegoś projektu. A jaki ona ma dach ? Płaski, skośny czy spadzisty dwustronnie bo to ma znaczenie czy otwory czy komin. U mnie dodatkowo dach jest na zawiasach uchylny i jak by było mało otworów to mogę go unieść na 1 lub 2 cm robiąc mocniejsze ujścia dymu.
  12. Śmiało można takie otwory zastosować, u mnie tak to wygląda.
  13. U znajomego widziałem jak osusza farelką ale on ma z paleniskiem poza wędzarnią i bez problemu ją podstawia do kanału dymowego. Myślałem nad tym u siebie ale ostatecznie zbudowałem elektryczną z drewna o podobnych wymiarach co murowana.
  14. Brykiet musi być mocno rozżarzony by emitował mniej WWA ale jak byś go nie rozgrzewał to zawsze będzie te związki uwalniać a jak na grillu położysz tłuste potrawy to kapiący tłuszcz sprzyja uwalnianiu większym tych związków. To teraz pytanie dlaczego dozwolone jest grillowanie na brykiecie ? Bo grila jemy sporadycznie od czasu do czasu i te ilości nie przekraczają dozwolonych norm ale jak byś jadł przez cały rok codziennie i przygotowywał codziennie to mogło by się to skończyć jakąś chorobą wredną.
  15. W tej dokładnie 114,3 mm w środku nic się nie zawiesza , a według Rogera powinna być 89 mm i taką zapewne forumowicz ganc89 ma u siebie jeśli robił zgodnie z projektem
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.