Skocz do zawartości

tier

Użytkownicy
  • Postów

    2 148
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Nie podano
  • Miejscowość
    Mońki
  • Kącik kuchenny
    http://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/

Ostatnie wizyty

923 wyświetleń profilu

Osiągnięcia tier

Weteran

Weteran (13/14)

  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Aktywny rozmówca Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. tier

    Moje wyroby - tier

    To i to....
  2. tier

    Moje wyroby - tier

    A dziś se leję..., do fermentora na cichą.. dokładnie to łzy sękacza zlane http://monki.us/wd_forum/xdw/21.12/2/DSCN9974.JPGhttp://monki.us/wd_forum/xdw/21.12/2/DSCN997333.JPG
  3. tier

    Moje wyroby - tier

    Dzięki Dziś a'la koryciny testowałem.. jeszcze młode są... http://monki.us/wd_forum/xdw/21.12/1/i_DSCN0021a.JPG http://monki.us/wd_forum/xdw/21.12/1/i_DSCN0023a.JPGhttp://monki.us/wd_forum/xdw/21.12/1/i_DSCN0026a.JPGhttp://monki.us/wd_forum/xdw/21.12/1/i_DSCN0027a.JPG
  4. Gonzowe małe co nie co na święta
  5. tier

    Moje wyroby - tier

    Nǐ hǎo, Szyneczka dojrzewająca i salo http://monki.us/wd_forum/xdw/21.12/i_DSCN0004.JPGhttp://monki.us/wd_forum/xdw/21.12/i_DSCN0007.JPGhttp://monki.us/wd_forum/xdw/21.12/i_DSCN0008.JPGhttp://monki.us/wd_forum/xdw/21.12/i_DSCN0010.JPGhttp://monki.us/wd_forum/xdw/21.12/i_DSCN0012.JPG
  6. tier

    Moje wyroby - tier

    Gwizdek,
  7. tier

    Moje wyroby - tier

    I kilka nowych wyrobów, oscypki http://monki.us/wd_forum/xdw/19.12/DSCN0023.JPG Gruyer http://monki.us/wd_forum/xdw/19.12/i_DSCN0001.JPG Ser z mleka koziego i krowiego http://monki.us/wd_forum/xdw/19.12/i_DSCN0010.JPG http://monki.us/wd_forum/xdw/19.12/i_DSCN0019.JPG Salami http://monki.us/wd_forum/xdw/19.12/i_DSCN0060.JPG Karkówka... http://monki.us/wd_forum/xdw/19.12/i_DSCN0066.JPG Boczek na zimno zadymiony http://monki.us/wd_forum/xdw/19.12/i_DSCN0044.JPG I pancetta http://monki.us/wd_forum/xdw/19.12/DSCN0033.JPG
  8. tier

    Moje wyroby - tier

    "Wytwarzany jest w gospodarstwach rodzinnych na Podlasiu w gminach Korycin, Janów i Suchowola. Aktualnie kilkunastu producentów z gmin Korycin, Janów i Suchowola wytwarza ser koryciński zgodnie ze wszystkimi obowiązującymi przepisami. W 2012 r. ser koryciński "swojski" został zarejestrowany jako Chronione Oznaczenie Geograficzne. Od 2005 r. jest wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych MRiRW, a w 2004 r. został uhonorowany Perłą w konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo."
  9. tier

    Moje wyroby - tier

    Kolego, przeczytaj sobie co to jest kindziuk litewski. Ser koryciński robią nie tylko w Korycinie a w kilku sąsiednich gminach.... i jest to ser Koryciński.
  10. tier

    Moje wyroby - tier

    Proszę nie zaśmiecać mi tematu.
  11. tier

    Moje wyroby - tier

    I chyba już niedługo tylko tacy puryści tutaj zostaną z Tobą na czele.
  12. tier

    Moje wyroby - tier

    Ale nie rozumiem w czym masz problem? napisałem przecież że to kindziuk litewski a'la tier, czy to ważne kto pierwszy zrobił gdzie i jak? jak będziemy tak przestrzegać szczegółów to niedługo mięso do peklowania będzie trzeba kroić w kostkę z dokładnością co do 1 mm, EOT
  13. tier

    Moje wyroby - tier

    Bigos każdy robi inaczej ale nadal jest bigosem
  14. tier

    Moje wyroby - tier

    Mnie się już niestety piwko kończy a brak czasu na kolejne. Na święta bez piwka zostanę. A tak na marginesie, pisze się że w zielonych butelkach piwko potrafi "skunksa" złapać, chyba że trzymasz w ciemnym pomieszczeniu. Ja asekuracyjnie zrezygnowałem z zielonych i używam ich tylko do cydru. Tak różnie piszą, tak jak używanie cukru do refermentacji... posmak bimbru. Dostępu do innych butelek nie mam i nie wyobrażam sobie żeby jeszcze płacić za brązowe, bo w sklepie tylko browary z kampanii "żubr" itd. a tego nie piję.
  15. tier

    Moje wyroby - tier

    "Kindziuk (lit. kindzukas lub skilandis) – bardzo twarda, dojrzewająca litewska wędlina; jeden z najbardziej znanych przysmaków kuchni litewskiej. Kindziuk ma kwaskowaty, pieprzny smak. Kindziukas tradycyjnie produkowany jest w Auksztocie. Mięsem wypycha się dokładnie wymyty świński pęcherz lub mięso zawija się w przytłuszczowe błony."
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.