Skocz do zawartości

otello

Użytkownicy
  • Postów

    8
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    łódź
  • Zainteresowania
    wędzenie ;)

Osiągnięcia otello

Rekrut

Rekrut (2/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. kupiłem ostatnio mięso na targu - szynki i schaby do wędzenia po przekrojeniu surowego schabu, skądinąd bardzo ładnego , zauważyłem że ma taką tęczową świecącą powierzchnię, czy wie ktoś co jest tego przyczyną? pozdrawiam wszystkich
  2. otello

    hmmmm mały problem

    tia
  3. otello

    hmmmm mały problem

    dzieki za porade,sprobuje napewno, faktycznie teraz wygladaja duzo lepiej niz zaraz po uwedzeniu pozdrawiam ))
  4. otello

    hmmmm mały problem

    dzieki serdeczne DZIADKU mozliwe ze temperatura w mojej wedzarce jest nierowna - grzalka jest na dole(bede przewieszal wedzonki) termometry pokazywaly tak do 60C - wtedy kiedy pojawily sie wycieki a z tym wentylatorkiem to dzieki ,na pewno sprobuje. generalnie smak mmmmmmmmmm a robilem wedlug twoich porad dla poczatkujacych pozdrawiam
  5. otello

    hmmmm mały problem

    podczas wedzenia, generalnie wogole nie parzylem po takim czasie wedzenia wedlinki sie normalnie podpiekly, troche wczoraj spanikowalem bo generalnie jak to wszystko wystyglo do rana to juz bylo calkiem lol ja przez to patrzenie dogladanie i pilnowanie na miesko na razie nie moge patrzec ale zebralo sie grono "ekspertow" i twierdza ze super ewidentnie przewedzilem ale martwil mnie brak koloru teraz jest ciemne mocno uwedzone i moooocno pachnace, dzisiaj kupilem szyneczki i jutro je bede peklowal. no z tym bialkiem to jest problem bo niezbyt to estetycznie wyglada przynajmniej na poczatku, ale teraz wedlinki wygladaja jakbysmy je z biskupina odkopali )) (nie za bardzo umiem sznurowac i forma jest na maxa rustykalna) goloneczki zostaly wrzucone do gara zalane piwkiem , cebulka i takie tam i po uduszeniu wyszla ambrozja. strasznie mnie to wedzenie zakrecilo od kilku dni snia mi sie szynki i balerony - a nie jestem zarlokiem ) pozdrawiam
  6. otello

    hmmmm mały problem

    mam podejrzenie ze wlasnie za krotko osuszalem wedzonki bo generalnie temp byla przez wiekszosc czasu tak ok50-60C. z tym ociepleniem to jak mam zrobic? nagrzalem ja do 45C wlozylem miesko i jeszcze osuszalem przez ponad godzine, no i potem dodalem zrebki i heja w kazdym razie dzieki za odpowiedz rano sprobuje baleroniku i napisze jak wyszlo
  7. otello

    hmmmm mały problem

    jestem zupelnie poczatkujacym "masarzem" ale zaczalem od razy z grubej rury otworzylem maly punkt gastronomiczny dla mojej mamy w lodzi w ktorym glowna atrakcja maja byc wedzonki wlasnego wyrobu, kupilem elektryczna wedzarke od pana marka widomskiego i zmajstrowalem pierwsze wedzenie i.....w zasadzie nie jest zle tylko zamiast 3-4godz wedzilem 7 (kawaleczki tak ok80 deko) w temp. 50-60c na poczatku potem ok 70c. wczesniej wedzonki wogole nie mialy koloru staralem sie wszystko robic zgodnie z przepisem dziadka dla poczatkujacych, wedzilem golonki bez kosci, kawalek bekonu, boczek, i karczek. spalilem 1kg zrebkow wedzarniczych i wszystko wyglada nienajgorzej (jak smakuje jeszcze nie wiem - stygnie;) tylko... te biale nacieki bialkowe na wedzonkach i kolor nie taki piekny jak na waszych zdjeciach hmmm moze jest na to jakas rada? pozdrawiam wszystkich serdecznie
  8. otello

    texas grill

    http://www.texas-gril.pl/index_start.html czy ktoś może próbował tego urządzenia
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.