Skocz do zawartości

Raulo

Użytkownicy
  • Postów

    271
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Kontakt

  • strona WWW
    http://www.panoramy360stopni.pl

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    Września
  • Zainteresowania
    FOTOGRAFIA

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

Osiągnięcia Raulo

Stały uczestnik

Stały uczestnik (8/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Raulo

    Turystyka

    Witajcie Szukam jakiegoś gospodarstwa agroturystycznego najlepiej w okolicach Zakopanego. Warunek to możliwość skosztowania u gospodarzy regionalnego, domowego jadła Znacie takie miejsca ?
  2. Co do samego urządzenia. Po kilku tygodniach dochodzę do wniosku, ze to fajna rzecz ale ma jedno ALE.. Mianowicie często mięso jak i ciasta zbyt mocno przypiekają sie od góry podczas gdy w środku jeszcze nie sa gotowe Dotyczy to smakołyków, które trzeba piec w wysokiej temp. lub grillowania.
  3. Raulo

    Turystyka

    Ja próbowałem i niczym od naszych sie nie różni. Może trafiłem do jakiegoś słabego punktu gastronomicznego.
  4. Cena widac też udoskonalona Mój tez jest Jakiś Turbo Dokładnie taki jak ten : http://cgi.ebay.pl/Flavorwave-Oven-Turbo-Grill-3000-Heissluftgrill_W0QQitemZ260382145148QQcmdZViewItemQQptZDE_Elektronik_Computer_Haushaltsger%C3%A4te_Mikrowellenherde_PM?hash=item260382145148&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1399|66%3A2|65%3A12|39%3A1|240%3A1309
  5. WOW. Dziękuję Wam wszystkim. Już myślałem, że nie dość, że nie idzie tego dostać w sklepach to jeszcze przepisów nie ma Kusy widziałem to cacko na niemieckim ebay'u Koszt zakupu z wysyłką do Polski 380 PLN Co do eksploatacji to trudno powiedzieć. Na pewno taniej jak piekarnik zwyczajnych rozmiarów. Choćby dlatego, że o wiele szybciej się nagrzewa z racji na gabaryty.
  6. Dzięki za odpowiedź. Póki co będę szukał dalej
  7. Witam Czy ktoś z Was ma i używa to ustrojstwo ? Dostałem Kombiwar w prezencie i widzę, że mało jest przepisów w sieci. Czyżby ten produkt wycofano ze sprzedaży. W sklepach ciężko je nawet dostać. Mój pochodzi z Niemiec. Poniżej zamieszczam to co udało mi się znaleźć w sieci: Karp pieczony na ruszcie (karp,olej,sól,kminek) Oczyszczonego karpia posmarowac olejem, pozypać kminkiem i pozostawić na kilka minut. Nastepnie położyć na ruszt. Piec w temp. 250 stopni 25 minut. Ryba w całości pieczona w folii aluminiowej (ryba, cytryna, cebula, seler, marchew, pietruszka, woda, masło lub margaryna, sól) Oczyszczoną rybę położyć na dość dużym kawałku folii, posolić. Do środka ryby włożyć cebulę pokrojoną w plastry, kilka plastrów selera, startą marchew i pietruszkę. Wlać kilka łyżeczek od herbaty wody, a następnie włożyć kawałek masła lub margaryny. Całość polać sokiem z cytryny.Owinąć dokładnie folią. Na dno kombiwara nalać ok. 2 szklanek wody.Piec w temp. 220 stopni przez ok. 20 min. Filety z ryb na ryszcie. (filety, sól, olej) Zamrożone filety posolić, posmarować olejem. Położyć na ruszcie. Piec w temp. 250 stopni przez ok. 25 minut. Wieprzowe kotlety z pieczarkami w folii (3 szt. kotletów, masło, pieczarki) Kotlety rozbić, posolić i położyć na osobnych kawałkach folii. Na każdy kotlet położyć kawałek masła i pokrojone, surowe pieczarki. Owinąć szczelnie folią i położyć na ruszt. Piec w temp. 220 stopni przez ok. 25 minut. Kotlety mielone (mięso mielone, jajko, sól, przyprawy, tarta bułka - masa ogólna ok. 300 g) Mielone mięso należy wymieszać z pozostałymi składnikami, zagęszczając masę tartą bułką. Uformować kotlety i piec w temp. 220 stopni przez ok. 20 min. Pieczeń rzymska. (mięso mielone [wieprzowe, wołowe], czosnek, tarta bułka, jajko, sól, przyprawy, cebula - masa ogólna ok 1000g) Mielone mięso wymieszać z jajkiem, pokrojoną cebulą, tartym czosnkiem. Posolić, doprawić do smaku i zagęścić tartą bułką. Uformować masę w kształt szyszki i połozyć na kawałku folii aluminiowej, uprzednio posmarowanej olejem. Wlać na dno kombiwara 50 ml zimnej wody. Piec w temp. 220 stopni przez ok. 15 minut. Zmrożone frytki ziemniaczane (ok.300 g) Frytki wysypać na siatkę i piec na dolnym ruszcie bez tłuszczu w temp. 240 stopni przez ok. 15 min. Kołacz owocowy z kruchego ciasta (ciasto:125 g mąki, 1 jajko, 560 g cukru, 50 g tłuszczu, 10 g proszku do pieczenia, owoce posypka: 30 g masła, 40 g mąki, 30 g cukru pudru) Wyrobić ciasto w misce, obłożyć owocami (świeżymi lub odsączonymi z kompotu), posypać posypką i piec w temp. 200 stopni przez ok. 35 minut na ruszcie wysokim. Babka piaskowa (300 g mąki, 1 żółtko, 250 g cukru, 88 g tłuszczu, 4 jajka, 22 g proszku do pieczenia, 175 ml wody) Masę wymieszać i roztrzepać mikserem. Wlać do wysmarowanej tłuszczem formy. Piec w temp. 200 stopni przez 45 minut w formie blaszanej w średnicy 250 mm i wysokości 90 mm na ruszcie niskim. Jajka na wodzie. (jajka, sól, woda) Jajka wbić, każde osobno do oddzielnych filiżanek, dodać sól do smaku i zalać dwiema łyżkami wody, tak aby żółtko znajdowało się pod wodą. Piec w temp. 250 stopni przez 9-10 minut na ruszcie niskim. Pieczone ziemniaki. (umyte, jednakowej wielkości ziemniaki w mundurkach) Nadkroić ziemniaki i w powstałe szczeliny włożyć kawałki masła lub słoniny. Piec bez folii w temp. 250 stopni przez ok. 30 min na ruszcie niskim. Steki wołowe na czosnku (1,5 kg wołowiny bez kości, mielony pieprz, 2 ząbki utartego czosnku) Wymieszać pieprz z czosnkiem i tak przygotowana mieszanką smarujemy obustronnie steki. Pozostawić na 2 godziny w temp. pokojowej. Położyć na ruszcie niskim i piec w tem. 200 stopni przez 20 - 40 minut. Orientacyjne temp. i czasy obróbki: Kurczak cały - 200 stopni, 150 min (1679 g) kotlety wieprzowe - 220 stopni, 10 - 20 min (373 g) udka kurczaka - 220 stopni, 30 min (8 porcji) ryba - 250 stopni, 25 min (10 porcji) krewetki - 250 stopni, 10 min (3737 g) ciasto z owocami - 200 stopni, 35 min (520 g) babka drożdżowa - 200 stopni, 45 min (656 g) ziemniaki - 250 stopni, 30 min (373 g) rozmrażanie potraw - 170 stopni (w zalezności od ilości)
  8. Raulo

    Kupiłem coś takiego.

    Jedno co jest pewne, to musisz ją dobrze przymocować do blatu, bo będa problemy Najlepiej na stałe.
  9. No i gitara gra. Teraz jestem w pełni usatysfakcjonowany Brawo za wiedzę !
  10. Raulo

    Pierwsze dymki

    No wygląda całkiem "mniamowo" Życzę dalszych sukcesów !
  11. Raulo

    Przywitanie

    Witamy, witamy. Początki takie jak u mnie. Na początek czytanie, czytanie i jeszcze raz czytanie i próby. Po roku rejestracja na forum Nie żałuję ani jednego dnia
  12. Jak dla mnie bardzo przydatne. Jeszcze schemat w formacie obrazka i byłby całkiem super !
  13. Raulo

    Nadziewarka 3L

    SPRZEDANE
  14. Raulo

    Nadziewarka 3L

    Witam Sprzedam nadziewarkę 3L używaną dosłownie 2 razy. Kupiłem większą dlatego tą chciałbym sprzedać. Nadziewarka ma dorobiony plastikowy lejek od zwykłej maszynki do mięsa, ponieważ oryginalne 2 lejki tak gdzieś schowałem, ze nie mogę poszukać Cena jaka mnie interesuje to 170 PLN wraz z kosztami wysyłki. http://img528.imageshack.us/img528/4535/dsc2584ll7.jpg http://img528.imageshack.us/img528/dsc2584ll7.jpg/1/w800.png http://img231.imageshack.us/img231/7745/dsc2588tb5.jpg http://img231.imageshack.us/img231/dsc2588tb5.jpg/1/w800.png
  15. Raulo

    Ser żółty na szybko.

    W sumie logiczny wniosek, ze też sam na niego nie wpadłem - ale wstyd :blush:
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.