Skocz do zawartości

tracer

Użytkownicy
  • Postów

    21
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

O tracer

  • Urodziny 01.01.1958

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Nowa Dęba

Osiągnięcia tracer

Poszukiwacz

Poszukiwacz (4/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Jednak muszę.Gdzie ja napisałem że powierzchnia zewnętrzna wędliny lub jej skórka była piekąca?
  2. Oczywiście,dostosuję się do Twojej propozycji.Powołam komisję,sekretarz sporządzi protokół i prześlę go Szanownemu Panu. Że też na każdym forum znajdzie się osobnik który nie daruje sobie jeżeli kogoś nie "ugryzie"Pozdrawiam PS Dziękuję użytkownikowi Maxell,trafiłeś,kiełbasa się "odoctowała" Temat do zamknięcia,jak widzę dalsza dyskusji traci sens i nic więcej nie wniesie.
  3. Wędziłem mieszanką drewna,jabłoń i śliwa.Raczej nie było drewna smolistego gdyż bardzo tego pilnuję w czasie wędzenia a i drewno do wędzenia zawsze mam osobno.Temperaturę pilnowałem gdyż mam termometr Lusi który zawsze sprawdzam przed wędzeniem wkładając sondę do wrzątku.Temperaturę wewnątrz kiełbasy sprawdzam termometrem dedykowanym do tego celu.Jedyne co mi się nasuwa na myśl to fakt położenia na pokrywie wędzarni lnianej płachty jako ochrony przed deszczem aby woda nie dostawała się do wędzarni gdyż pokrywa zrobiona jest z olchowych sztachet i dym przepływa między nimi.I tym chyba sposobem nie uwędziłem lecz ukisiłem w dymie wędzonki.Stąd ten palący posmak w ustach w czasie konsumpcji wędzonek
  4. Trafiłeś w sedno,również mam podobnie ,,tu i teraz" Przestudiowałem forum,pytania i odpowiedzi i mam obawy,są zczególnie gdy chodzi o pirolizę.Sam już nie wiem,pierwszy raz mi się to zdarzyło. Pozdrawiam
  5. Palenisko w gruncie,kanał z kamionki, deflektor,wędzarnia drewniana.Wędliny nie okopcona, kolorek ładny,zapach również,tylko ten lekko palący smak. Sam już nie wiem czy ją zjeść czy zutylizować.
  6. Podejrzewam że to dym gdyż z powodu deszczu padającego na pokrywę wędzarni przykryłem ją lnianą płachtą.Dym przepływał lecz chyba za mało.Palący smak,trudno to określić,kiełbasa w smaku dobra lecz po chwili pozostaje na języku utrzymujące się jakby lekkie pieczenie.Stąd nie wiem czy aby nie wyrzucić całego wsadu, boję się tego spożywać a tym bardziej dać to dzieciom.
  7. Witam.Wędząc w dniu wczorajszym trafiłem na deszcz i w deszczu wędziłem.Wędlina wyszła lekko paląca w smaku a parzony boczek również ma lekko palący smak.Nasuwa się mi pytanie.Czy deszcz wpłynął na taki smak i czy można jeść taka wędlinę. Wędzarnia tradycyjna,temp.wędzenia 60-65°C, podpiekania 80-85°C.Dziękuję za sugestie lecz bardzo proszę bez złośliwości,każdy popełnia błędy.
  8. tracer

    Życzenia Świąteczne

    Nie będę się produkował,wykorzystywał gotowych szablonów.Kochani,miłości i zrozumienia bliżniego.Z wszystkimi jego wadami i przywarami.Co złe,odpuście,za swe grzechy wobec bliżniego zadość- uczyńcie.Zostaną i Wam te grzechy odpuszczone,wierzcie mi.Błogosławieństwa Bożej Dzieciny na okres Świąt i w nadchodzącym 2014 roku życzy Józef Łagoda z rodziną. Gdybyście potrzebowali pomocy w sferze sprzętu AGD,pomocy i dorady od kolegów lekarzy,służę pomocą.Na ile będe mógł,pomogę.Mój telefon to .693779382.Gorąco pozdrawiam forumowiczów.
  9. Hydrostat ma dużo wspólnego z pompowaniem wody.Blokada drzwi jest kolejnym zabezpieczeniem.W pierwszej kolejności jest filtr przeciwzakłóceniowy,potem wyłącznik i blokada.Gdy jest sprawna przekazuje sygnał i otwierany zostaje elektrozawór który pobiera wodę do zespołu piorącego.TAK NA ODLEGŁOŚĆ TRUDNO POWIEDZIEĆ I ZDIAGNOZOWAĆ PRAWIDŁOWO USTERKĘ,WYSŁAŁEM CI POCZTĄ TRYBY I SPOSÓB POSTĘPOWANIA.POWINNO POMÓC. Podejrzewam że usterka jest błaha.Sprawdż wszystkie połączenia konektorowe i piny.Patrz przesłany załącznik strona 25 błąd E33
  10. Tak to jest kozioł a teraz jest okres ochronny i w ogóle nie poluje się na sarny . Wiem, kozły do 11-go maja.
  11. Szkoda tak pięknego koziołka na mięsko.To kozioł sarny,na fotce wyrażnie widać parostki
  12. Mimo śniegu natura budzi się do życia.Gołąb grzywacz już sadowi się na gnieżdzie.Widok ze szpitalnego okna na rosnącą za nim sosnę wejmutkę. Drugi sadowi się na rosnącym świerku przed oddziałem dziecięcym. http://images34.fotosik.pl/614/541eff58f7232816m.jpg
  13. http://2.bp.blogspot.com/_N_tZCzrEuZ0/S7eDY6C9p9I/AAAAAAAACXA/oPKLpEJuoRk/s1600/Kartka+wielkanocna+1.jpg
  14. tracer

    Życzenia Świąteczne

    Staropolskim obyczajem dużo szynki życzę z jajem, miodu pełne baryłeczki oraz trochę gorzałeczki. No, a w lany poniedziałek - na kark wody pełen dzbanek.Józef
  15. tracer

    Życzenia Świąteczne

    Najserdeczniejsze życzenia cudownych Świąt Bożego Narodzenia,rodzinnego ciepła i radości,pod żywą choinką dużo prezentów,a w Waszych pięknych sercach wiele milości i nadziei na Nowy Rok. Józef-Tracer Łagoda
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.