Skocz do zawartości

szalona_szynka

Użytkownicy
  • Postów

    6
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Osiągnięcia szalona_szynka

Rekrut

Rekrut (2/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Dzięki za rade. Spróbuje wymoczyć w mleku tak jak mówisz, jak nie pomoże to trudno :sad: święta będą bez swojskiej szynki :sad:
  2. Mięso było napewno świeze. A szynka w całym przekroju jest kwaśna. Czy można cos na to poradzic? Czy juz jest za pozno? :sad:
  3. W soli peklującej, była mętna, i miała lekko kwaśny zapach, w temperaturze ok 6C
  4. Mięso już po wyjęciu z soli peklującej miło kwaśny zapach, który po wędzeniu nie zanikał. Czy to mięso nie będzie szkodliwe dla zdrowia?
  5. szalona_szynka

    Peklowanie

    RATUNKU!! Peklowałam mięso w soli peklującej przez 12dni, wędziłam to przez 8 godzin w temperaturze 40C. Produkt wyszedł mi kwaśny. Czy mieliście ju taki przypadek? I co z tym zrobić?? http://www.wedlinydomowe.pl/forum/images/smiles/icon_sad.gif
  6. Witam. Peklowałem w soli peklującej przez 12dni, po uwędzeniu okazało się że wędzonki po uwędzeniu mają kwaśny smak. :sad: Czy ktoś zna przyczynę, czy to nie jest szkodliwe dla zdrowia?? Proszę o porade. :sad:
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.