Skocz do zawartości

Aniaandy'ego

**VIP Junior**
  • Postów

    219
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Nie podano
  • Miejscowość
    Poraj k/Częstochowy

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

Osiągnięcia Aniaandy'ego

Stały uczestnik

Stały uczestnik (8/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Witam, Nie wiem co napisać? Bo zwykłe słowo Dziękuję to za mało. Jestem wzruszona Waszą dobrocią, hojnością, iż nie potrafię tego wyrazić słowami. Hm...... i pomyśleć, że w tak niedoskonałym świecie, jest tyle wielkich serc. Jeszcze raz wszystkim Wam bardzo, bardzo dziękuję, a całej Wędzarniczej Braci życzę dużo zdrowia i rodzinnego szczęścia. Pozdrawiam-Ania
  2. A to moja pasztetowa w/g przepisu Pisa67 z dodatkiem mózgu. Pozwoliłam sobie na niewielkie zminy, zamiast słoniny dodałam podgardle i zmieliłam na sitku 4mm, bo taką lubimy. Wyszła :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: http://images42.fotosik.pl/321/64f5bce3b439e390med.jpg
  3. Bogdanku i od nas wszystkiego naj...naj...najlepszego :grin:
  4. Gregtom, a może zainteresuje Cię taki przepis-pasztetowa z samych podrobów. http://www.povarenok.ru/recipes/show/27844/ Robiłam ją 2 razy. Nam bardzo smakowała, a zrobiłam ją z tak zwanej "babskiej ciekawości" bo zaintrygowały mnie te jajka :grin: . Jeszcze wtedy (kilka lat temu) nie wiedziałam, że do pasztetowej co niektórzy dodają ten produkt - DZIADEK o tym wspominał w jednej ze Swoich wypowiedzi, ale dla mnie wtedy dodatek jajek, to były dziwy nad dziwami :lol: . No i zrobiłam :grin: W tym przepisie, podoba mi się pomysł pieczenia na patyczkach do szaszłyków (nie przywiera bo blachy), ja użyłam takich najdłuższych, wcześniej namoczonych w wodzie. Trochę wody (kilka mm) wylałam na brytwannę na której rozłożyłam patyczki. W trakcie pieczenia te kilka mm wody uzupełniałam. Przy drugim podejściu niektóre jelita mi pękły, ale i tak w rodzinie powiedzieli, że pychota - nie wiem, może to po znajomości :lol: Tak w skrócie wyjaśnię: Na 2 kg ugotowanych podrobów: wątróbka, serca, płuca, nerki dodajemy 3 cebule, jajka 16-20 sztuk, śmietany ok 1/2 l, sól, pieprz i inne przyprawy jakie lubisz w pasztetowej. Jeżeli do wyrobu użyjesz nerek, to proponuję odpowiednio je oczyścić. Bardzo dokładnie opisała to EAnna w przepisie na "Cynaderki", które też możesz zrobić - pychota. /viewtopic.php?t=2483&postdays=0&postorder=asc&start=750 Może przepis przypadnie Ci do gustu. Powodzenia :grin:
  5. Pana Edwarda Dziedzica proszę o podanie na moje PW kodu pocztowego do wysyłki.
  6. Wystąpił przejściowy (nie wiem jak długi będzie) brak naklejek srebrnych. W związku z tym proszę Pana Wacława Nasiłowskiego o kontakt na PW czy mam: -wysłać tylko czarne a srebrne dosłać później? -wysłać wszystko razem jak już będą srebrne? -zwrócić należność za srebrne?
  7. Aniaandy'ego

    Grzybobranie

    Małgoś zgadzam się z Tobą - 3 x Tak :lol: a ja z rana nie do lasu, tylko do kuchni przerobić wczorajsze zbiory :grin: Dzisiaj u nas królowały dania grzybowe: zupa grzybowa, http://images46.fotosik.pl/967/4dfef7ec113f4057med.jpg placki grzybowe, http://images46.fotosik.pl/967/411c533c8ebb4ad0med.jpg i pizza :rolleyes: " leśna" http://images43.fotosik.pl/1009/aacf5cf8c28d2124med.jpg no a teraz mogę poleniuchować :grin:
  8. Dziękuję za życzenia imieninowe :grin: moim imienniczkom oraz Haniom - kaszubce, szefowej Hani i Grażynkom - kempesowej, Heniowej i Grzesiowej 565 wszystkiego naj, naj, naj........albo jeszcze więcej :grin:
  9. Wirek, No i pięknie :clap: Pokażę mojemu Łukaszowi niech bierze z Ciebie przykład :grin:
  10. Aniaandy'ego

    Na słodko

    Jak mi się wczytywała stronka "kącik piekarniczo - cukierniczy" i mignęła mi przed oczami biedroneczka :grin: - to pomyślałam sobie, że to zdjęcie z YouTube, a tu proszę..... bardzo.....nasza Madzia "zaszalała" :clap: , oj "zaszalała" :clap: coś pięknego :clap: Oj tam, czasem trzeba trochę zgrzeszyć :lol: , ale fajnie , ze bierzesz to pod uwagę :grin: .
  11. Bardzo dziękuję Wszystkim za życzenia urodzinowe zamieszczone tutaj jak i wysłane na maila, za laurki z kwiatami różnokolorowymi jak tęcza :grin: i za te z własnego ogródka - przepiękne :grin: i te w hmm :lol: w baaardzo efektownym wazonie, anduś mówił, że ćwiczył ( ja tego nie widziałam), ale coś mu "szczykło" i musi jeszcze potrenować :grin: Dziękuję za życzenia wyśpiewane i za miłe słowa :grin: Prosze się częstować urodzinowym szampanem :grin:
  12. pokemon15, no, no no,aż mnie zamurowało! Kiełbasa na pewno smaczna, ale jak podane! :clap: :clap: :clap:
  13. oskp, no dosłownie mowę mi odjęło :clap: :clap: :clap: coś pięknego :grin:
  14. jacekn, piękne te róże, też takie robiłam, ale Twoje zdecydowanie ładniejsze :clap:
  15. Śliczne :clap: A jak miło czyta się takie posty :grin:
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.