Skocz do zawartości

sylwester555

Użytkownicy
  • Postów

    5
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    rymanów
  • Zainteresowania
    akwarystyka roslinna

Osiągnięcia sylwester555

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. mysle ze nie ,ja mam to samo zawsze tez tak panikuje ze za slone ,bo po tej calej robocie gdy sie tego naprobujesz nawachasz to ma sie dosc i wlasnie wydaje sie ze jest przesolone ale spokojnie ,do parzenia nie sol wody i bedzie ok.
  2. ja nie twierdze ze to jest zla kielbasa ale ja pamietam wlasnie domowe swiniobicia zprzed kilkunastu lat i z sentymentem wspominam taka kielbase jaka chce zrobic .stad moje poszukiwania sposobu na wykonanie jej.byc moze jest to na dzis nieosiagalne ze wzgledu na pasze jakimi dzis karmi sie swinki a jakimi karmilo sie kiedys .,a to napewno ma duzy wplyw na jakosc miesa. kupilem dzis 3,5kg lopatki i 1 kg boczku pokroilem to w drobna kostke dalem 1,5 dkg soli niejodowanej na kilogram miesa ,troche pieprzu, gorczycy ,tartej galki muszkatolowej przestoi to do jutra i zobaczymy co z tego bedzie??????? pozdrawiam wszystkich
  3. wlasnie o cos takiego mi chodzi
  4. panowie niewiem czy pamietacie swiniobicie 15 lub nawet 20 lat temu kolor tamtej kielbasy nie mial nic wspolnego z czerwonym ale sie ja wedzilo. kupilem sul warzona lopatke i boczek ,bede probowal jeszcze raz pozdrawiam i spokojnych swiat
  5. od dwoch tygodni robie co kilka dni troche kielbasy lopatka wieprzowa plus boczek pekluje sola jodowana ,dodaje pieprz i czosnek po 12 godzinach nadziewam w jelita i wedze ok trzech godzin. chce koniecznie zrobic kielbase szara i krucha ,a ona jak nazlosc jest czerwona jak ogien i b.zbita chce uzyskac taki produkt jak dawniej robilo sie ,czyli szara swojska krucha kielbase. pomozcie bo juz tylko dwa dni mi zostalo.i na swieta nie bedzie kielbasy
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.