Skocz do zawartości

karpik

Użytkownicy
  • Postów

    40
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    niemcy
  • Zainteresowania
    wedkarstwo

Osiągnięcia karpik

Wpółtwórca

Wpółtwórca (5/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. tak zrobie dzieki
  2. Man Pytani zwiazane z peklosola . Mam peklosol juz jeden rok czy moze byc mozliwosc zepsucia sie takiej peklosoli bo ja nie wiem czy mam jej uzyc czy terz kupic niwa ?? :blush:
  3. oslonek nie nakuwam a to kielbasa to ja nie wiem czemu jej nie ma ale zaraz ja podesle i oto ona http://images35.fotosik.pl/29/af96b314b4ecb69fmed.jpg a tak w przekroju http://images30.fotosik.pl/294/0bc8fc6f2de78fcemed.jpg i jeszcze taka http://images30.fotosik.pl/294/f4cb98a4ece3fc78med.jpg
  4. no wlasnie ja tak samo robilem wczoraj i terz i pekla a pomimo to sa po brzegach troche puste i jak chce pokroic to to nieladnie wyglada smakowo sa ok
  5. karpik

    a może kiełbasa?

    Gratulacje a ja przyjade do ciebie sie uczyc jak sie nabija grobe kielbasy karpik
  6. mam nadziewarke ale nie mam takiego lejka do krakowskoej wiec mniejszym
  7. to jest salcesonik ktory robilem pierwszy raz z przepisu Kruszynki bardzo dobry http://images50.fotosik.pl/29/5f4b3352960e28d0med.jpg to jest pierwsza szyneczka oraz kotlecik wedzony http://images31.fotosik.pl/398/8f1f8ff1c41314b3med.jpg http://images24.fotosik.pl/294/78194412dd84bdd8med.jpg a to :devil: to :devil: jest moja nieszczesna zywiecka i chyba przestane robic te grobe kielbasy bo wydaje mi sie ze nie umie ich porzadnie nabic bo flak jest miejscami pusty :devil: Pozdrawiam karpik
  8. karpik

    Solanka

    temperatura pasuje 6 `C w lodowce i solanka wyglada dobrze jest czyscotka mysle ze jest wszystko ok po 14 dniach wyciagne i zobacze podczas obracania jest ok
  9. karpik

    Solanka

    Ale ja nie daje naszczykow tylko pekluje w solance
  10. karpik

    Solanka

    Pytam jak dlugo mam zostawic szyneczki w solance w proporci 10 l wody na 1 kg peklosoli Karpik
  11. karpik

    Mocno okopcone

    Kochani ja mialem te problemy z gotowymi wedzarniami terz. Pozbylem sie ich jak tylko zrobilem sam wedzarnie najstarsza i najprostrza jaka znam poprostu z beczki drewnianej i przyktycie mam z koca do gaszenia ognia ale nie z azbestu i teraz moge regolowac doplyw powietrza jak chce i nie ma okopconych wedlinek . Naturalnie bardzo warznym elementem wedzenia jest osuszanie wedlin. Wasz Karpik
  12. Dziekuje wam serdecznie za pomoc . Mysle ze moga byc 2 przyczyny zbyt duza temperatura wedzenia oraz zbyt ciasny garnek . wymieszanie farszu odpada bo kleilo sie wszystko do reki i nie odpadalo wiec mysle ze bylo ok . Dokladnie wam odpowiem jak zrobie nastepne wyroby teraz najpierw musze pozjadac to co zrobilem a ROMEK nie chcie sie u mnie pojawic wiec musze sie meczyc sam z rodzionka heeeeeee zart sa wyroby dobrw smakowo tylko jak mowilem ta krakowska tak wygladala ale to nie problem bo juz nie wyglada jest zjedzona i pozostaly tylko ladle krakowski .
  13. dzuiekuje wam kochani za te porady i mysle ze jak nastepnym razem bede robil krakowska to zwroce uwage na to zeby wszystko bylo dobrze
  14. nastepnym razem musze ja jeszcze dluzej masowac i zrobie mniejsze kawalki dziekuje
  15. wiesz ze morze masz racje bo garnek mam dosyc ciasny
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.