Skocz do zawartości

yupiter

Użytkownicy
  • Postów

    44
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    Częstochowa
  • Zainteresowania
    informatyka, turystyka, konie

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

Osiągnięcia yupiter

Wpółtwórca

Wpółtwórca (5/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Dziękuję Przeczytałem i jutro pekluję. Dziękuję
  2. Dziękuję To jest właśnie to. Dziękuje bardzo Mam już wszystko:) Pozdrawiam
  3. Dziękuję, wyglądają super. Muszę skątaktować się ze Szczepanem
  4. Dlaczego?Nie wzbudzają mojego zaufania. Są zbyt skomplikowane. Jeżeli uważasz, że któryś z przepisów jest bardzo dobry i przez Ciebie sprawdzony to go wykorzystam. Pozdrawiam
  5. Poproszę o przepis na polędwiczki wieprzowe wędzone. Te przepisy , które są na stronie nie odpowiadają mi. Może macie sprawdzone przepisy?
  6. Może ktoś zna przepis na kiełbasę z ziemniaków. Kiedyś bardzo dawno mój Tato jak było świniobicie robił ten produkt jako dodatek i jak pamiętam było to bardzo smaczne. Gotowało sie to i później smażyło na patelni. Ale receptury nie znam
  7. yupiter

    Szybkie peklowanie

    Dziękuję za pomoc. Temat zakończony
  8. Oto co wyczytałem na ten temat na stronach wędlindomowych "Kultury dostępne u nas to wyroby firmy Chr Hansen. Ja osobiście używałem F-SC-111. Kupowałem w firmie UNIKO, Łomża, ul.Piłsudskiego 113, tel. 0862189383 (przesłane pocztą). Jedna paczuszka kosztowała mnie niecałe 20 zł w tym 8,30 to kultura reszta to przesyłka. W paczce jest 25g co starcza na 100 kg wyrobu. Okres przechowywania w temp. – 17 st.C (wliczając okres przesyłki w normalnej temperaturze) to około roku"
  9. yupiter

    Szybkie peklowanie

    Chciałbym dzisiaj zapeklować polędwiczki wieprzowe i schab aby można było je wędzić w czwartek. Jak to zrobić?
  10. No i stało się. Dzisiaj zjadłem kawałek mojej pierwszej w życiu kiełaski. Mojej tzn zrobionej samodzielnie. Zrobiłem kiełbasę suszoną - bez wędzenia, autorstwa Sokoz'a. Smak super. Moje uwagi i spostrzeżenia. Miałem kłopoty z mieleniem no i według mnie użyłem sitka , które miało za małe otwory, ale w elektrycznej nie miałem innego. Alfa nie chciała mielić. Mam duże kłopoty z nabijaniem farszu we flaki. Tutaj jednak trzeba doświadczenia a przynajmniej trzeba widzieć jak robi to fachowiec. Jeżeli macie jakieś rady w tym temacie to bardzo o nie proszę. Jestem zadowolony z wyrobu , zdaję sobie jednak sprawę , że nic nie potrafię. Na pewno na zjeździe coś się nauczę i podpatrzę :grin: Pozdrawiam
  11. To nie ja wpadłem na pomysł sprężynki bo nie wiedziałem nawet , że istnieje w maszynkach coś takiego. To koledzy w poprzednich postach poradzili mi , że należy jakąś sprężynkę wstawić. Rozgorzała badzo intensywna dyskusja na ten temat....
  12. Dzwoniłem i mają. Podjadę i kupię :grin:
  13. Tutaj byłem i kupowałem sitka do alfy. Zadzwonię i spytam o Zelmera
  14. tzn jaką masz średnicę sitka? pytam tak z ciekawości bo wertowałem w necie strony i widziałem takie nietypowe wymiary sitek ale gdzie to nie pamiętam Mam elektryczną Zelmera 686.5 . Może macie dojście do 10 lub szarpaka? W sklepie internetowym Zelmera mają tylko 4 i 8 oraz noże jednostronne.
  15. Dziękuję, też tak zrobię
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.