Skocz do zawartości

jędrek107

Użytkownicy
  • Postów

    54
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    Swarzędz
  • Zainteresowania
    Góry,rower,kuchnia.

Osiągnięcia jędrek107

Wpółtwórca

Wpółtwórca (5/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Dziękuję bardzo koledze Gregtom za link ,mieszarkę zakupiłem, dobrze wykonana teraz tylko farsz do środka i mieszać mieszać pozdrawiam.No i przy okazji zdrowych i obfitych świąt Bożego Narodzenia.
  2. Mam jeszcze jedno pytanie , a w mieszarce 12 l pojemności ile maksymalnie się mieści kg masy żeby było efektywnie.
  3. Witam szanowne grono ,poproszę o pomoc robię średnio od 8 do 15 kg farszu jednorazowo jakiej pojemności zakupić mieszałkę .Pozdrawiam
  4. Witam szanowne koleżeństwo w zasadzie apel do poznaniaków ,czy ktoś zna przepis na poznańskie rury .Pozdrawiam [ Dodano: Sob 17 Sie, 2013 16:19 ] Bo wychodzi na to że to najtajniejsza receptura w Rzeczpospolitej.
  5. Witaj McLeo jesteśmy sąsiadami zza miedzy myślę że dość prosto zrobisz wędzarnię z tej tatulowej ramy ale żeby nie popełnić wielu błędów napisz do mnie na priv wleć na kawkę zobaczysz co i jak i problem z głowy.
  6. Laki 12 napisz coś więcej o tej swojej maszynie .
  7. Dzięki za dobre słowo i zaproszenie ,nie omieszkam skorzystać
  8. Boże broń od posądzenia tak szcownego obywatela tego forum , że robi lipę nawet kiedyś chciałem zajrzeć do sąsiada i prosić o rade ale stwierdziłem że nie wolno się narzucać. [ Dodano: Sro 23 Maj, 2012 12:36 ] ale dość tej prywaty bo się wkurzy mod
  9. Witam szanownego imiennika zza miedzy,tylko po co się spieszyć ja na początku jak tutaj się wprowadziłęm to miałem gorącą głowę teraz daję sobie czas np wędlinki i ser porządnie podsuszone przed wędzeniem a kiedyś szybko szybko i wychodziła lipa .Nie polecajmy zbytniego pośpiechu
  10. Witaj EAnno moje guru serowarskie(to taki niewinny żarcik)bardzo dużo się od Ciebie nauczyłem,to tyle czoło bitności a teraz konkrety ja na 18l serwatki daję 10g kwasku cytrynowego rozpuszczonego w 100 ml ciepłej wody ta metoda mnie jeszcze nie zawiodła.Pozdrawiam serowarskie bractwo i życzę sukcesów
  11. Jeśli wolno wtrącić trzy grosze ,ja odstawiam podgrzana i zakwaszoną (najprościej i najpewniej kwasem cytrynowym)serwatkę na parę godz aż sama wystygnie i wtedy nie mam żadnego problemu z "odłowieniem" ricotty za pomocą łyżki cedzakowej spróbujcie. [ Dodano: Sro 23 Maj, 2012 10:31 ] Riccotta odcedzana zaraz po podgrzaniu i wytrąceniu sie lubi uciec nawet przez chustę .Ja sam tego doświadczyłem na początku mojej radosnej twórczości serowarskiej.
  12. Dzięki za info .
  13. I nie grzeje się
  14. Naprawde nikt nie posiada tego sprzętu????
  15. Witam kupiłem maszynkę mesko A2-1i chciałbym prosić o kontakt z jakimś doświadczonym użytkownikiem pozdrawiam
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.