Skocz do zawartości

tegwoj

Użytkownicy
  • Postów

    42
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Nie podano
  • Miejscowość
    Lublin

Osiągnięcia tegwoj

Wpółtwórca

Wpółtwórca (5/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. tegwoj

    Prośba ZLePa o głosik.

    Poszło, jak co dzień 1. Blue Marine Mielno43.67% (ilość głosów: 9147)2. Focus Hotel Premium Sopot29.29% (ilość głosów: 6134) Ps. list dzisiaj doszedł .Wojtek
  2. tegwoj

    Zapal świecę

    (*)(*)(*)
  3. Januszfeniks! Twoje pomysły i wykonanie kominków i całej reszty są bajeczne ( w pozytywnym tego słowa znaczeniu ), nie wiem jak inni, ale ja za każdym razem jak wrzucisz Ty albo ktoś inny tutaj post to siedzę i oglądam zdjęcia od początku wątku.
  4. No, jak zwykle czary-mary. Coś pięknego, gratuluję umiejętności i talentu. Wojtek
  5. tegwoj

    Dowcipy

    ooooo! Wzorowa choinka, Chyba w tym roku taką sobie zmajstruję.
  6. tegwoj

    Zapal świecę

    Anuś wyrazy współczucia (*) (*) (*)
  7. tegwoj

    Zapal świecę

    wyrazy współczucia (*) (*) (*)
  8. tegwoj

    Kalarepa...

    możesz też pokroić w słupki (długość przez całą kalarepę, szerokość ok. 0,5 cm) i ugotować w osolonej wodzie, a dalej podawać jak fasolkę czyli przesmażyć masło z tartą bułką i polać kalarepkę na talerzu i smacznego. ps. kalarepka oczywiście obrana. w.
  9. tegwoj

    Zapal świecę

    Wyrazy współczucia (*)(*)(*)
  10. Witaj! Spróbuj zrobić w zalewie do ogórków Beny czyli zalewa z keczupem. Robiłem ostatnio na jesieni ok. 20 słoiczków do grudnia nie dotrwał ani jeden. Robiłem w małych 0,33 l pojemności.Pozdrawiam Wojtek PS. Edytuję bo nie dopisałem, że należy go obrać. W.
  11. tegwoj

    Czosnek marynowany

    ta zalewa jest słodko kwaśna ja dałem octu 10% jak w przepisie nie jest za ostra , nie każdy lubi ostre. Oczywiście później pasteryzacja z tej ilości zalewy wychodzi ok 15 małych słoików. Wiesz zrób jak w przepisie odczekaj 1 miesiąc i testuj jak za mało pikantne zmień proporcje np. octu do wody i rób znowu Wojtek
  12. tegwoj

    Czosnek marynowany

    To jest ta zalewa. Przepraszam pomyliłem podającego przepis, myślałem, że to Halusia podała. Jeszcze raz serdecznie przepraszam Benę i Halusię. Dziękuję Panie Boczku. Wojtek
  13. tegwoj

    Czosnek marynowany

    Witam! W zeszłym roku testowałem w zalewie do ogórków z keczupem (Jak dobrze pamiętam Halusi). Robiłem ją jak w przepisie po odstaniu 1 miesiąca wszystkie zniknęły wciągu 1 tygodnia. Nam b. smakowały. Najgorsze jest obieranie czosnku. Ja podszedłem do tego następująco: wziąłem dwie miski do jednej wrzuciłem kilka główek lekko klepniętych z góry pięścią, przykryłem drugą i jak to żona stwierdziła pozostawałem przez jakiś czas w dziwnych pozach tj. trząsłem tymi miskami jak meksykanin grzechotkami. W efekcie było ok90% obranych. Wojtek PS. Acha niezbędne są wygłuszacze :grin:
  14. Ale wygląda smakowicie, nie dziwię się Bartkowi, że naburmuszony, skoro nie może spróbować. Ja też takiego focha strzeliłem i to z tego samego powodu :grin: . Wojtek
  15. tegwoj

    Zapal świecę

    Serdeczne wyrazy współczucia [*]
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.