Skocz do zawartości

paciu

Użytkownicy
  • Postów

    8
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    TBG

Osiągnięcia paciu

Rekrut

Rekrut (2/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Zapodalem na święta po raz drugi kiełbaskę, wyszła super. Przyprawy wagowo dałem tak, jak dal kolega Tomus. http://img525.imageshack.us/img525/3575/p1030492.th.jpg http://img696.imageshack.us/img696/4063/p1030496.th.jpg Mięsko, czyli szyneczka traktowane było prawie 1 h teraz nie wałkiem, tylko ugniatarka do ziemniaków. Dymione w temp około 60 stopni, przez prawie 6h a potem kątnice w piekarniku przez 1,3h temp110
  2. paciu

    szukam kątnicy

    Witam all jak w temacie szukam Kątnicy do zrobienia kiełbasy Szlacheckiej .Ostatnio kupilem w necie .ale niezapisalem se adresu prosze bardzo kolegów i koleżanki o podanie jakiegos sklepu w necie.Pozdrawiam Pacio
  3. Drogi Dziadku ja to jestem amatorem i dlatego mi taka wyszła.Głupi i początkujący ma zawsze farta^^.Sól morską miałem jak to ona jest grubo ziarnistą i dlatego ją potraktowałem młynkiem może to przez to .Dymiłem ja niecałe 5 h ,temperatury niepodam bo niemam termometra ,ale tliło sie tylko tylko. Wędziłem drewnem olchowym mokrym i suchym. Potem na 1.5 h do piekarnika w 110C
  4. Jak mówilem tak zrobiłem i wyszło niebo w gebie^^ http://img18.imageshack.us/img18/6372/p4050178.th.jpg http://img18.imageshack.us/img18/2091/p4050179n.th.jpg
  5. To i ja zapodam sobie tę piękną i na pewno boską w smaku kielbaskę.
  6. Hej, ja też jestem z okolic Rzeszowa i umnie używa się drewna olchy. Co do cukru, to też się dodaje. Ja to robię po tym, jak zobaczyłem w moich stronach fachowców co bili blondi i wyrabiali mięcho, a następnie dodawali do niego cukier.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.