Skocz do zawartości

MALUTKA

Użytkownicy
  • Postów

    19
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Kontakt

  • strona WWW
    http://nospetitesmains.wifeo.com/les-desserts.php

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    Bretania

Osiągnięcia MALUTKA

Uczeń

Uczeń (3/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. :grin:
  2. :grin:
  3. Stay in reggae style
  4. MALUTKA

    Dowcipy

    SZARLOTKA Książka kucharska dla mężczyzn: Szarlotka Tak jasno i precyzyjnie powinny być pisane wszystkie przepisy dla panów. 1. Z lodówki weź 10 jajek - połóż na stole ocalałe 7, wytrzyj podłogę, następnym razem uważaj! 2. Weź sporą miskę i wbij jajka rozbijając je o brzeg naczynia. 3. Wytrzyj podłogę, następnym razem bardzie uważaj! W naczyniu mamy 5 żółtek. 4. Weź mikser i wstaw do niego skrzydełka i zacznij ubijać jajka. 5. Wstaw od nowa skrzydełka do miksera, tym razem do oporu. Zacznij ubijać. 6. Umyj twarz, ręce i plecy. W naczyniu pozostały 2 żółtka, a dokładnie tyle potrzeba na szarlotkę. 7. Oklej ściany i sufit kuchni gazetami, meble pokryj folią, będziemy dodawać mąkę. 8. Nasyp 20 dkg mąki do szklanki, pozostałe 80 dkg zbierz z powrotem do torebki. 9. Sprawdź czy ściany i sufit są oklejone szczelnie, przystąp do miksowania. 10. Weź szybciutko prysznic! 11. Weź 4 jabłka i ostry nóż. 12. Idź do apteki po jodynę, plaster i bandaże. Po powrocie zacznij obierać jabłka. Przemyj jodyną kciuk! 13. Potnij jabłka w kostkę pamiętając, że potrzebujemy 2 jabłek, więc nie wolno zjeść więcej niż połowę! Przemyj jodyną palec wskazujący i środkowy. 14. Jedyne pozostałe jabłko pocięte w kostkę wrzuć do naczynia z ciastem, pozbieraj z podłogi pozostałe kawałki i przemyj wodą. 15. Wymieszaj wszystkie składniki w naczyniu mikserem, umyj lodówkę bo jak zaschnie to nie domyjesz! 16. Przelej ciasto do foremki, wstaw do piekarnika. 17. Po godzinie, jeśli nie widać żadnych zmian włącz piekarnik. 18. Po przebudzeniu nie dzwoń po straż pożarną! Po prostu otwórz okno i piekarnik. 19. Po tych traumatycznych przeżyciach pozostaje tylko schłodzona żubrówka I sok jabłkowy;-) ...i miłych "wypieków" Pozdrawiam ze slonecznej Bretanii
  5. czas nie wiadomo żeby urosły ładnie 20 - 30 min
  6. niech rośnie przed i po formowaniu bo to powietrze i lekkie są :thumbsup:
  7. po francku sama pisałam i tłumaczyłam i mój serwer nie rozumie polskie wyrazy :grin: :grin:
  8. Cześć a tu http://nospetitesmains.wifeo.com/article-37816-p-261-czeki-beignets-des-gras.html po francusku pączki Abratka :clap: - dzięki wielkie :thumbsup: i pozdrawiamy serdecznie z Bretanii :wink: :clap: :thumbsup: :smile:
  9. MALUTKA

    Życzenia na Nowy Rok

    meilleurs Voeux 2011 :wink: http://data.imagup.com/4/1108422225.gif
  10. Dobry wieczór W końcu w domku, (święta spędziłam w szpitalu ) i widze że mój Antozar powiadomił już całą Wądzarniczą Brać że ma syna :wink: Ja chce Wam bardzo podziękować za życzenia, gratulacje, pozdrowienia i piosenki - to bardzo miłe Pozdrawiam serdecznie z Bretanii ps Papcio, wkleje już wkrótce zdjęcie dla Ciebie :lol: :lol:
  11. MALUTKA

    Dowcipy

    http://www.youtube.com/watch?v=yHgdE1mbwc8 :grin: :wink:
  12. :wink: Joyeux Anniversaire De Bretagne :wink: :grin: Ta chère belle soeur :grin: :grin:
  13. Jak otrzymać to puree z dynii czy najpierw rozparować dynię i przetrzeć lub zmiksować czy upiec w piekarniku, czy w inny sposób bo przecież nie jest to chyba starta surowa dynia :question:Witaj Ja zrobiłam następująco wybrałam miąsz dynii pozostawiając skóre żeby zrobić straszliwą dynie świecącą, nastepnie przepuściłam 2 razy przez maszynke do mięsa (jako że jestem żoną początkującego zadymiacza) na średnich otworach i koniec Pozdrawiam
  14. Ciasto z dynii i wiórkami kokosowymi dla 6 osób 3 jaja 200 g cukru 200 g mąki 1/2 torebki proszku do pieczenia 80 g masła 300 g purée z dynii 70 g wiórkow kokosowych 1.nagrzać piekarnik 180°C 2.jaja i cukier wymieszać energicznie, aż masa będzie biała, dodać przesianą mąke z proszkiem do pieczenia i masło roztopione 3. dodać la purée z dynii i wiórki kokosowe - wymieszać wszystko Piec przez około 50 min i konsumować jak ostygnie Ciasto to zrobiłam dzisiaj po namowie moich córek na deser po zupie z dynii a potem poszliśmy "świętować " halloween - czyli zbierać cukierki po sąsiadach Pozdrawiam i życze smacznego
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.