Skocz do zawartości

masbo

Użytkownicy
  • Postów

    28
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Kontakt

  • strona WWW
    http://www.masbo.pl

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    świętokrzyskie

Osiągnięcia masbo

Uczeń

Uczeń (3/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. bardzo chętnie poprosię my... eheh
  2. zamówione... chyba bardzo mi się przyda taka lektura...
  3. 1. malinowy bzyk 2. Podlasiak 3. Zbój Madej 4. Pis67 5. Wosiu 6. leszek 7. tur100 8. sylwek_57 9. Jacek 10. beiot 11. Dziadek 12. Anerka 13. henryk pietszcz 14. andy 15. frapio 16.andrzej k 17. Wojtekw 18.sawca 19.marcomm 20. Maad 21. dobroduszny 22. Marko 23.Zora 24. Straszny 25.baniak47 26. anik 27. Wirus 28. arkadiusz 29.jerzyka51 30.tim 31.majus 32.stolarzM 33. Kaciak 34.zajasc 35. vito_miks 36. waga 37. tegwoj 38. ChrisB 39. iretaci 40. JoteR 41. Papcio 42. Antozar 43.wader 44. zemat 45. pejton 46.yogi 47.jpionka 48.tadeusz badke 49.kuchar 50. arkdom 51. pos 52. PAS 53. wojstank 54. Franko 55. bodek 56. honzaty 57. jareknew 58. Stocio 59. kobo 60. masbo
  4. witać. z tego co wiem, a wiem troszku, sanepid i weterynaria oniegdyś o ile nie wciąż i bez przerw są gotowi na ustępstwa przy odpowiednim "wkładzie". Wykładnia jednak jest ta sama KASA, "nie posmarujesz to nie pojedziesz" zaprzeczyłem tej rególe, a urzędnicy zaprzeczają samym sobie, Instytucje społeczne, samorządowe, zamiast nam pomagać, stwarzać możliwości i udogodnienia, wyjść naprzeciw człowiekowi, eh... szkoda gadać, ale samo nie przyjdzie, z doświadczenia polecam czytanie Ustaw, rozporzadzeń i opracowań bolącego tematu i wgryźliwośc do samego dna. Wiem, że wiele takich ustaw nie jest zrozumiała dla samych urzędników a co dopiero dla prostego człowieka chcącego robić proste rzeczy. Na studiach mieliśmy koncepcję stworzenia Biura pomagającego w wielu dziedzinach życia społecznego i gospodarczego, alternatywa jest przy ewentualnym bankructwie :lol: Spokojnie, dużo cierpliwości, wiary i zdrowego podejścia do tego systemu. Bagno: a leżące obok siebie mięso wieprzowe z wołowym nie pogryzło by się naten przykład. ehhehe :lol:
  5. masbo

    02-2010

    litrateratury jak w bibliotece, wszyscy mieli chłonne umysły... Leszku, czy Ty zaginąłeś gdzies pomiędzy SZTUKĄ współczesna, czy może gdzieś bliżej pigstografii...? :lol:
  6. masbo

    02-2010

    z kaszą chodzi o przyprawy: u nas dodaje się gałkę, zamiast kminku, i zdecydowanie więcej pieprzu, ale jak mówię, ja wolę kaszaneczkę sobie odpiec z cebulką, więc może zdanie zmienię jutro.
  7. masbo

    02-2010

    :lol: tomików poezji było kilka, ale najbardzie zmęczyła mnie 5 tomowa encyklopedia prosiaczka... czy nawet 6, zdjęcia Papla już Ci ślę. Dziadek po skosztowaniu koniny przypomniał sobie czasy powojenne w Poznaniu, ogólnie kiełbaska smakowała wszystkim. Kaszanka w takim wydaniu u nas nie przejdzie, chociaż jutro spróbuję ją upiec... Strasznie męczące te kursy, :shock: , ehehe, fajni ludzie, pozytywna atmosfera, naprawdę warto. pozdrawiam.
  8. chyba się zdecyduję... :o
  9. hmmm, przytargać to znaczy duuuuuże ilości, oglądając zloty, aż chciałoby się już lata. Już notuję w kalendarzu, ale wcześniej bodajże jakieś kursy są? Czemu by nie skorzystać, a mi jako czeladnikowi trochę nauki by się zdało. :mellow:
  10. osobiście sam poszukuję takowych skepów, i znam kilka. Zagroda - Gorzów, bodajże Łódź i Szczecin "U kuby" - Szczecin "Krajanie" - Bolesławiec tam można dostac takowe produkty, jak i moje od niedawna... :blush:
  11. fajno, zbiorę konkretne problemy i pytania i spróbuję się skontaktować. W grę wchodziło by nawet przybycie do naszego zakładu na jakiś dzień pokazowy, a i może czegos nawzajem siem nauczym, chociaz zapewne Wy juz wszystko wiecie :wink: ale nie znacie np. naszej kiełbaski z noża, czy cebulorza... hehhe
  12. również życzymy sobie jakiejś pomocy... i tu chyba od razu mógłbym o nią poprosić. Panie Bagno jest Pan głównym technologiem wędzarniczej braci, w najbliższym czasie, jakies dwa trzy miesiące zamierzamy usystematyzować proces technologiczny, który jak wiadomo w zasadzie jest niezmienny od lat, ale napewno sa jakieś nowinki, czy tez udoskonalenia robienia tego samego w szybszy sposób, czy też dokładniejszy. Wiedzę która posiadamy pozyskiwaliśmy od pokoleń, jakoś nie doszukując się książkowych przepisów, i tu moja prośba, czy znalazłaby się osoba chcąca wdrożyć, ewentualnie podpowiedzić coś przy nowym procesie produkcji. Równiez zamierzamy wybudować wędzarnię ekologiczną, w sensie by odzyskiwała część energii pochodzącej z dymu. Jest kilka kwesti które chcielibyśmy rozwinąć, udoskonalić. Jeżeli byłby ktoś zainteresowany współpracą, tudziez pomocą, zapraszam serdecznie. czas na rosołek. pozdrawiam
  13. pozdrawiam i gratuluję, mój mały ma już 14 miesięcy, ale o co chciałbym prosić, mała rzecz, nie pstrykajCie proszę fleszem po tych małych oczkach... buziaki.
  14. ja bym z chęcią skorzystał z takiej oferty ale: - ubój żywca w rzeźni kosztuje do 70 zł... - 5 zł za ekologiczną świnkę to naprawdę nieźle, chociaz te ceny są zmienne. Teraz po likwidacji większości zakładów ubojowych, problem jest poważny, jest wiele masarni kupujących surowiec z dalekich odległości, i o różnych cenach. Otworzenie takiej ubojni graniczy z cudem przy dzisiejszym prawie. Ale warto sprawdzić wszelkie możliwości, drogi brnięcia do celu, powodzenia i pozdrawiam.
  15. ja się polecam, www.masbo.pl wszystko naturalne produkty, nawet stołów mam kilka do wynajecia... więcej zdjęć wkrótce... zajmujemy się również kateringiem. pozdrawiam
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.