co o tym myslicie? wlasnie dostalam ten przepis Składniki:   1 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego  2 namoczone bułki  15 plasterków boczku  4-5 ugotowanych jajek  2 ząbki czosnku  2 cebule  mały pęczek zielonej pietruszki  3 ziarenka jałowca  1/2 łyżeczki kminku  sól  świeżo zmielony pieprz Sposób przygotowania:   Mięso mieszamy z wyciśniętą bułką, drobno posiekaną cebulą, czosnkiem i pietruszką.  Dodajemy przyprawy: zmielony jałowiec, kminek, sól i pieprz.  Masę mięsną formujemy tak, aby ułożyć na niej w rzędzie ugotowane jajka.  Pieczeń zamykamy tworząc bochenek.  Całość pokrywamy plasterkami boczku i przekładamy do garnka rzymskiego.  Czas pieczenia - 1,5 godziny.