Skocz do zawartości

robertj

Użytkownicy
  • Postów

    25
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    Coningsby UK

Osiągnięcia robertj

Poszukiwacz

Poszukiwacz (4/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. robertj

    Nasze wyroby

    moje pierwsze wyroby pasztecik troche mi nie wyszedl mysle ze zaduzo sloniny http://i270.photobucket.com/albums/jj95/robedywer/DSC00632.jpg biala sorowa http://i270.photobucket.com/albums/jj95/robedywer/DSC00627.jpg kiebasa przed wedzeniem http://i270.photobucket.com/albums/jj95/robedywer/DSC00631.jpg i po http://i270.photobucket.com/albums/jj95/robedywer/DSC00635.jpg jakie opinie Dzieki robert
  2. Chyba rozumiem na karzde 0.4kg miesa wsztrzykujemy 0.30ml :lol: Mysle ze to wszystko co chcialem sie dowiedziec Dziekuje wszystkim za rady i porady jak mi sie uda zrobic moje pierwsze wyroby pochwale sie na forum Dzieki Robert :lol:
  3. Czy zasady solanki z tabeli traktujemy tak samo do kazdego rodzaju miesa np szynka schab boczek itd??? Czyli jak tabela jest opracowana na 1 kg miesa to jak bede mial szynke ok 2 kilo to wsztykuje 120ml zgadza sie ?
  4. Ok juz rozumiem chodzi o sterzenie solanki jak jest miejsza potrzeba 1.5 nastrzyku oczywiscie na 5 dni peklowania . A odnosnie tych przypraw to przyprawy dajemy bezposrednio do solanki ???
  5. W tabeli Dziadka interesuje mnie peklowanie 5 dni jest nastrzyk albo 1 lub 1.5 czym to jest uzaleznione ???
  6. Przepraszam za te wszystki pytania .Ale tak dla pewnosci jak mam gotowa solanke powiedzmy na 1kg miesa czyli 0.4 litra ile tego wstzryknac do miesa bo niejest to jakas zawrotna ilosc plynu a miso musi sie jeszcze schowac w solance na pare dni Dziekuje za wyrozumialosc i pozdrawiam Robert
  7. czy to nastrzykiwanie to jakas specjalna procedura czy tylko wbijam igle i wszykuje ???
  8. Pytalem ale jutro bede dzialal dlatego wglebiam sie dalej.A te strzykawki to takie zwykle czy jakies specjalne do miesa?? Odpowiec na strzykawki mam powyzej dzieki .A co do nastrzyku to dokladnie jak to sie robi i jaka solanke sie wtrzykuje
  9. bac sie nie boje ale niewiem jak to robic?? I co to sa te oczka??
  10. Czyli mieso trzeba peklowac min 14 dni bez nastrzyku jak do tego ma sie tem ok 7-8 stopni czy mieso mi sie nie popsuje ?? i co z solanka 5kg misa 170gram peksoli i 2 litry wody bedzie OK ???
  11. Ale tabela Dziadka jest tylko z nastrzykami
  12. Witam jutro bede probowal peklowac mieso tz szynki 2szt 1kg sztuka schab ok 1.5 kg i boczek ok 1.5 kg. Wedzenie bedzie po okolo 12 dniach .Wedlug kalkulatora wyszlo mi 2 litry wody i 170gram peksoli.Temperatura peklowania bedzie okolo 7-8 stopni .Czy taka mieszanka bedzie odpowiednia .A jezeli chodzi o przyprawy typu ziele angielski czosnek itp jaka miare przybrac zeby nie przesadzic .Dodam ze peklowanie bez nastrzyku .Czy te przyprawy trzeba zagotowac w wodzie i tylko dodac wode do solanki czy calosc razem z przyprawami? Prosze o podpowiedzi Dzieki Robert
  13. robertj

    Pojemniki do peklowania

    Witam jak w temacie z jakiego materialu powinny byc wykonane czy moze byc naprzyklad plastik lub metal ??
  14. Witam co sadzicie o takiej grilo-wedzarnia nada sie na poczatek http://cgi.ebay.co.uk/Brinkmann-Charcoal-Water-Smoke-n-Grill-NEW-BBQ-Barbecue_W0QQitemZ130317259392QQcmdZViewItemQQptZUK_Home_Garden_BBQ_s_Accessories_LE?hash=item1e57839280
  15. na jaka wielkosc szarpak jakiej wielkosci robi??
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.