Skocz do zawartości

RAFAŁŁ

Użytkownicy
  • Postów

    6
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    kujawy

Osiągnięcia RAFAŁŁ

Rekrut

Rekrut (2/14)

  • Przyjazny Unikat
  • Pierwszy post
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Witam znajomego Kolegę z innego forum:) Pozdrawiam kotlinę Kłodzką, Rafał77
  2. Przepraszam za pomyłkę (kolega) , Pozdrawiam Panią ANERKA
  3. Dziękuje za odpowiedzi. Kupie tylną Kolego Anerka stronę główną i Akademie Dziadka to ja studiuje już ze trzy lata, ale zawsze warto się spytać jak niedokońca jest się pewnym. Pozdrawiam
  4. Witam Jestem początkujący w tej materii, coś tam robiłem ale dopiero jak wspomniałem zaczynam. Chce z rodzinką na święta zrobić kiełbasę. Zawsze kupowałem kawałek szynki karkówki boczku, tym razem chce kupić ćwiartkę świnki. I stąd moje pytanie czy lepiej kupić przednią czy tylnią z przeznaczeniem całej na kiełbaskę. Oczywiście dokupię jeszcze wołowego lub drobiu. Pozdrawiam
  5. Uwędzona, krucha, smaczna i się zje. Wydaje mi się, że problem tkwił w zbyt wysokiej temperaturze w czasie wyrabianie i peklowania. Mięso też przed przerobieniem było zamrożone czy to miało wpływ niewiem bo nie mogę nigdzie znaleźć na to odpowiedzi.
  6. Witam wszystkich forumowiczów. Mam pytanie, co zrobiłem źle z kiełbasą. Zapeklowana według przepisu ze strony, odczekała swoje i dodałem przyprawy. Po napełnieniu jeden kawałek powędrował do sparzenia w celu sprawdzenia smaku. Temp. 72 st. 20 minut a po wyjęciu z wody okazało się, że w osłonce jest bardzo dużo wody, soku i po przekrojeniu bardzo dużo jej wypłynęło na zewnątrz. Kiełbasa jest mało ścisła. Pozdrawiam
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.