Na spotkanie jestem jak najbardziej otwarty
Pisałem, że podam sposób wykonania.
Bundnerfleisch - przepis redzeda.
„pomyśl o stworzeniu wersji szwajcarskiej, Bundnerfleisch. Ten przysmak dojrzewa w górskim powietrzu. Ja robię to jesienią i wiosną. Najpierw wieszam na około 3 tygodnie w mojej komorze i na około 6 tygodni na zewnątrz w cieniu. Skład przypraw dostałem osobiście od znanego mistrza Francois Vechhio. Pieprz mielony, 4g; Jałowiec 2 g; Liść laurowy mielony 2g; Kolendra 2g. Tradycyjne Bundnerfleisch jest prasowane do kształtu cegły, ale ja tylko przyciskam. Dla francuskojęzycznych Szwajcarów, ta wędlina jest znana jako Viande des Grisons. ”
W tym roku Bundnerfleisch, raczej „szczupły”. Cztery lata temu wyglądał tak : https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/114/
P.S.
Widzę, że „ktoś” pracowicie mi gumkuje gwiazdki, ale za to promuje
dojrzewanie w wędzarni i dziką pleśń
No to powodzenia