Skocz do zawartości

Radek.

**VIP-Organizator**
  • Postów

    3 380
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

  • Wygrane w rankingu

    41

Ostatnia wygrana Radek. w dniu 12 Marca

Użytkownicy przyznają Radek. punkty reputacji!

1 obserwujący

Informacje o profilu

  • Płeć
    Nie podano
  • Miejscowość
    Bukowina Tatrzańska

Ostatnie wizyty

2 882 wyświetleń profilu

Osiągnięcia Radek.

  1. Radek.

    Szrekowa zadyma

    Bazyl napisał, że "idziesz jak szarańcza" A ja mogę tylko to potwierdzić
  2. Radek.

    Radek robi.....

    Nie jest to niemożliwe A na razie, z myślą o nowych wyrobach, zaopatrzyłem się w osłonki naturalne do salami i innych dojrzewających. Parę miesięcy poleżą, ale już mam z głowy. Tak jak mówiłem, jest tyle salami do zrobienia ... Taką mam nadzieję Halinko Bardzo mi miło to czytać No i staram się
  3. Radek.

    Radek robi.....

    Zapakowałem ostatnie wyroby. Salami Ostre z Bukowiny, w kątnicy baraniej i Bresaola, peklowana z czarnym pieprzem, oregano, tymiankiem i rozmarynem. I mam nadzieję, że do następnego sezonu
  4. Radek.

    Radek robi.....

    Dla mnie też i dlatego zażartowałem sobie z tego. Co sobie ktoś pomyślał, to jego, a nie moja sprawa. Szkoda czasu Twojego i mojego.
  5. Radek.

    Radek robi.....

    Ale ja napisałem tylko to : Gdzie tu jest o moderatorach ? Czy widzisz tu słowo nieprawdy ? P.S. A na marginesie. Jeżeli u kogoś, po dwóch postach pojawia się maximum gwiazdek, to chyba „ktoś” je tam dodał. Sam autor ? Zrobiło się mało przyjemnie... Kolejny sezon za mną. Chciałbym podziękować za kibicowanie i bardzo miłe słowa Fajnie robić coś, co podoba się innym i jest doceniane. Dziękuję
  6. Radek.

    Radek robi.....

    Na spotkanie jestem jak najbardziej otwarty Pisałem, że podam sposób wykonania. Bundnerfleisch - przepis redzeda. „pomyśl o stworzeniu wersji szwajcarskiej, Bundnerfleisch. Ten przysmak dojrzewa w górskim powietrzu. Ja robię to jesienią i wiosną. Najpierw wieszam na około 3 tygodnie w mojej komorze i na około 6 tygodni na zewnątrz w cieniu. Skład przypraw dostałem osobiście od znanego mistrza Francois Vechhio. Pieprz mielony, 4g; Jałowiec 2 g; Liść laurowy mielony 2g; Kolendra 2g. Tradycyjne Bundnerfleisch jest prasowane do kształtu cegły, ale ja tylko przyciskam. Dla francuskojęzycznych Szwajcarów, ta wędlina jest znana jako Viande des Grisons. ” W tym roku Bundnerfleisch, raczej „szczupły”. Cztery lata temu wyglądał tak : https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/114/ P.S. Widzę, że „ktoś” pracowicie mi gumkuje gwiazdki, ale za to promuje dojrzewanie w wędzarni i dziką pleśń No to powodzenia
  7. Radek.

    Radek robi.....

    Bardzo dziękuję Zabunkrowałem się w Bukowinie i nigdzie się stąd nie ruszam Weź chlebek A to jak wyżej Obowiązkowo Szykuje się impreza Bresaola – ligawa wołowa. W tym sezonie ligawy nieduże, bo miały niewiele ponad 1,5 kg każda. Dzisiaj Bresaola peklowana z chili, czarnym pieprzem, jałowcem, czosnkiem i ziarnami gorczycy. Straciła 42 %. Następną będę dojrzewać, do utraty około 50 %.
  8. Radek.

    Radek robi.....

    Jeszcze mała errata
  9. Radek.

    Radek robi.....

    I to bardzo cieszy Pancetta Affumicata – wędzony boczek dojrzewający. Robię w każdym sezonie, bo ma u nas wiernych amatorów
  10. Radek.

    Radek robi.....

    Słuszny wiek Coppy z fotki mają blisko cztery lata - są z mają 2021. Starsze już nie będą, bo po co kusić licho. No, może jakiś kawałek (testowy) wcisnę w sam kąt lodówki Odwiedziły nas weekendowo dzieci i zgadało się na temat krajalnicy. Nie mają, ale kupią i wybór padł na Graef. Jaki model to sobie sami poczytają i wybiorą. Do tej pory zabierali do domu dojrzewki pokrojone, ale kto robi ten wie, że to nie najlepsze rozwiązanie. Jest co kroić i trzeba zejść z zapasów. W dojrzewalni też trochę wisi. Chyba takiej długiej przerwy jak ostatnio, już nie będzie. Nową krajalnicę, też trzeba przetestować A ja... Planuje kolejny sezon Jest tyle salami do zrobienia
  11. Radek.

    Radek robi.....

    Jestem Coppa. Nadgryziona zębem czasu Degustatorzy mówią że lata jej służą
  12. Radek.

    Radek robi.....

    Tak jest w dojrzewalni. Jeszcze sporo do spróbowania. O pakowaniu nie wspomnę
  13. Radek.

    Radek robi.....

    Dzięki
  14. Radek.

    Szrekowa zadyma

    Brawo
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.