Skocz do zawartości

winny1

Użytkownicy
  • Postów

    13
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    buczkowice
  • Zainteresowania
    zadymianie

Osiągnięcia winny1

Uczeń

Uczeń (3/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Przeczytałem że sery powinno się wędzić w tem. 30-35 st. ale wczoraj je tak wędziłem przez ładne kilka godz. i nie, powiedzcie mi jak to jest.
  2. Wszystko wyszło ok ale sera na drógi dzien nie mogę uformować w batony bo sie rozsypuje. Czy zbyt dlugo czekałem ? czy moze za dużo podpuszczki ?? Prosze o pomoc [ Dodano: Sob 08 Maj, 2010 10:29 ] a i jeszcze prosze o proporcje solanki wyszło mi 5 powiedzmy uformowanych batonów i nie wiem ile soli dac na ile wody i czy jakies przyprawy ??
  3. wielkie dzieki a jak dodam podpuszczke to talej trzymac na gazie w 32 st czy wylączyc??
  4. Witam i proszę o radę w sprawie sera na podpuszczce w proszku. Mam taką i nie wiem jak zrobić ser a podpuszczkę mam na 20 l mleka natomiat mleka tylko 8 litrów. Proszę o szybki przepis i dziekuję z góry
  5. kiepsko z czasem na czytanie wiem ze to kiepski pomysł ale jeżeli napisze to zawsze ktoś uprzejmie mi odpisze na konkretne pytanie i nie musze godzinami siedziec przy kompie serdeczne dzieki
  6. czy ktoś z was wędził ricotte ?? czy warto to robić??
  7. wielkie dzieki:)
  8. ricotty też nie miałem moze przepis dostane [ Dodano: Wto 16 Mar, 2010 19:21 ] to sie z serwatki robi ??
  9. a chlorek konieczny
  10. mam podpuszczkę do sera i nie wiem ile mi wyjdzie serów z 20 litrów mleka ktos mi powie:)
  11. witam i dziekuje za wszystkie opisy ale teraz juz wiem ze to najprawdopodobniej spowodowało zamkniecie całogo komina od początku wędzenia. a drewno buło w 100% suche od 2 lat w piwnicy na na zbiorniku z ciepłą wodą. i do tego jeszcze mam narazie problem z tym osuczaniem mięsa:) wędziłem 9 i pół godz w dosć gorącym dymie to jest 60-75 stopni i poza kolorem który umyłem jest ok i szynka mięciutka bez parzenia [ Dodano: Wto 09 Lut, 2010 18:29 ] a fotek niemam bo w sobote na imprezie zgubiłem aparat albo cos w tym stylu sie z nim stało tak konkretnie to nie pamiętam :) :grin:
  12. wędziłem na śliwce i straznie mi okopcone wyszły dlaczego ??
  13. Witam ja na razie wędzę śliwą bukiem czereśnią i jabłonią dlatego mam pytanie czy wędzić jednym rodzajem drewna czy mieszać je razem podczas wędzenia ?? chętnie pogadam z kimś doświadczonym na ten temat na gg 12080015 dzięki i pozdrowienia
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.