Skocz do zawartości

gaba8181

Użytkownicy
  • Postów

    15
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    Kąkowa Wola

Osiągnięcia gaba8181

Uczeń

Uczeń (3/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Z bychu -tak mnie wciągnęła ta strona że zapomniałam że są jeszcze inne w necie ;)Dzięki
  2. Zakwas(zaczyn) to zwykle zostawiony kawałeczek surowego ciasta z poprzedniej produkcji . Najpierw musi być poprzednia produkcja A ja słyszałam że własnie kawałek razowca sie wkłada w wodę i w ciemne miejsce na parę dni -ale niewiem czy to nie zakwas na żurek????????
  3. Fajny i zdrowiutki przedewszystkim-a powiedz mi ten zakwas to sama robisz czy kupujesz? Bo chyba to się robi z chlebka razowego na mace zytniej-ale niewiem czy to mozna kupić gotowe?
  4. Dopytam dopytam ale chyba nie tylko sól to jest jakaś mieszanka tylko niewiem czy ona to gotowe w sklepie kupuje czy sama robi pekluje około tygodnia z tego co mi wiadomo -
  5. Mniam mniam z musztardką na gołym chlebku :tongue: [ Dodano: Pią 19 Lut, 2010 17:33 ] Moniam ja się zabieram za białą na te święta zresztą będę zdawać relację -tylko jeszcze muszę czytać i czytać i czytać i spamiętywać - [ Dodano: Pią 19 Lut, 2010 17:34 ] A skąd ta kiełbaska u mnie ???????????
  6. To te plamy przez niedopeklowanie? [ Dodano: Pią 19 Lut, 2010 17:02 ] Zresztą na wielkanoc pewnie coś dostanę to zrobię fotki i powiecie co nie tak to moze być
  7. A ja mam takie pytanie z ciekawosci czy dobrze zrozumiałam-mianowicie moja (chyba przyszła teściowa też robi szynki zazwyczj na święta ale nie wędzi tylko pekluje i potem parzy -a tu już niewiem gdzie bo czytam tyle wątków -że jeżeli się nie zrobi tego wstrzyku to po przekroju są właśnie takie szarawe place na szynce -czy to dlatego ?Bo ona prawdopodobnie nie robi tego I ten wstrzyk to normalnie igłą do środka ? Dzięki że was znalazłam -zafascynowało mnie to wszystko bardziuchno -jesteście bardziej wciągajacy niż popularny portal klasowy:)
  8. Dzięki Robercie -na początek będę musiała się zaopatrzyć w taki sprzęt ale wyglądają bosko . Koluniu -ja od Twojej Eli to się mogę uczyć -bo to był naprawdę mój pierwszy serek
  9. Na początek dziękuję za ciepłe przyjęcie bo zimno u nas brr i przepraszam że na mięsistym forum wyskakuję z serkiem ale narazie u mnie towara nie ma na te wszystkie kiełbachy boczusie jak coś kaski będzie to nakupuję i popróbuję -a serek taki z krówkowego mleka bo ten podpuu-coś tam to narazie niewiem co to :(i strasznie mi się necio muli
  10. Malutki ale tylko z 2 litrów -w zasadzie nie wiem jaki powinien mieć rozmiar ale jest dość delikatny .juuuuhuuuuuu!!!!!!
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.