Witam forumowiczów. lolo1976 jeśli mogę coś podpowiedzieć nawiązując do dyskusji, na codzień pracuję w gastronomi i mam kontakt z podobnymi przepisami,proponuję abyś wybrał się do właściwego sobie sanepidu, najprędzej będzie to powiatowa stacja gdzieś w okolicy i tam zasięgnął języka w swojej sprawie. Jak spotkasz jakieś młode miłe panie to można się poza firmą dogadać i napiszę pani mgr. wszystko co potrzeba nawet HACCP chociaż można gotowy na allegro kupić. Lecz na pewno panie z powiatowej stacji mają obowiązek udzielić info. na temat :jakie pomieszczenia, jak wykończone,ilość tych pomieszczeń oraz ich przeznaczenie, ilość i umieszczenie punktów sanitarnych. Będzie na pewno łatwiej jak określisz w dokumentach że półtuszę kupujesz od ubojni to zawsze jeden kłopot mniej :rolleyes: Życzę powodzenia i trzymam kciuki za biznes :wink: