Skocz do zawartości

polones1

Użytkownicy
  • Postów

    14
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    Szczecin
  • Zainteresowania
    dom,moto

Osiągnięcia polones1

Rekrut

Rekrut (2/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. dyzio, podwójne podziękowanie
  2. dzięki ,schemat mocno pomógł,pytanie jeszcze o pojemność kondensatora- silnik ma moc 1150W
  3. witam,mam prośbę trafiłem okazyjnie silnik wciągarki GUDE typ GSZ300/600 bez panelu sterującego.Problem polega na tym,że nie mam schematu połączeń elektr (na pokrywce jest nieczytelny) , moja prośba o taki schemat od takiego lub podobnego urządzenia. Silnik chciałbym wykorzystać do mieszałki pozdrawiam
  4. madlinko ,myślisz chyba o wentylacji
  5. 1. kucharz na TVSilesia używa kuchenki elektrycznej 2.w kuchenkach grzałki są na 23ov natomiast urządzenie mozna lączyc do 1,2 lub 3 faz 3.gaz spalając sie wydziela spaliny,to od nich boli głowa podczs długich przygotowań p.świątecznych 4, koszty -róznice są niewielkie(kuchni el. używam od lat nastu)
  6. ja pekluję na sucho dając 18 g peklosoli i dla mnie jest w sam raz- czas peklowania 3 tygodnie-szynka ,karkówka,polędwica ,boczek,łopatka
  7. AndyAndy,prawda jest jak D--A,kazdy ma swoja...Nie ma obowiązku montowania i wiary w to też. Mam pytanie o grubość blachy,czy musi być taka gruba i czy stalowa,może ocynkowana(bardziej podatna na zginanie).Mam zamiar potestować
  8. polones1

    Blondynka

    dawno temu kupowałem u rolnika w Czarnej Lące ,tam chyba jeszcze nie wszyscy wymarli
  9. używam okrągły z allegro nierdzewny za 50 zł,robiłem kilkanaście razy różne mielonki i cały schab(polędwicę) i całkiem zgrabnie wychodziło.Napełnianie jest trochę kłopotliwe, z to wyjmowanie za pomocą tasiemki bez problemu. Mój pomysł to ,ze przed włóżeniem do lodówki odlewam płynna galaretke i dzieki temu lepiej sie kroi.Pojemność 0,9 kg jest akuratna. Może kiedyś zafunduję sobie poziomą praskę,ale one są znacznie wieksze
  10. zakres remontu jest też raczej niewielki niewielki
  11. ja również wędziłem po rozmrożeniu i kiełbaska była normalna czyli b.zjadliwa
  12. to nie karmnik tylko raczej pojnik.Pomysl przedni,wykorzystam
  13. zbilak, zależność jest mały numer -mala maszynka,duży numer-duża maszyna
  14. ja mam bez rusztu i też jest OK
  15. wydaje mi sie,że beczka drewniana to nie jest dobry pomysl. Używam obecnie beczki stalowej 200l.,ale jest troche mała.Myśle o wędzarce z betonowych kręgów.Jeśli chodzi o estetykę to obudowę można wykonać jak komu pasuję i na b.różne sposoby.Najważniejsze jest jednak zachowanie zasad poprawnego wędzenia, a to nie ma nic wspólnego z uroda urzadzenia,pozdrawiam
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.