Skocz do zawartości

macin

Użytkownicy
  • Postów

    9
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    Głogów

Osiągnięcia macin

Rekrut

Rekrut (2/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą
  • Pierwsza rozmowa

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Też dopiero raczkuję i bym się pisał.
  2. 1. Misiekk85 2. myth 3. Wiesiekm 4. Piksiak 5. A-Lee 6. Romeo 7. janusz44 8. bwie 9. bogdan b 10. roberto185 11. GutiMar 12. maad 13. nemo19788 14. frapio (cały komplet płytek) 15. Jacek S. 16. kafelek 17. jojo 18. Markus 19. harap 20. slavo67 21. King2708 22. Zigo 23. Gregtom 24. vlodi 25. wiesław gil 26. Lobo 27. mobilek 28. Zico 29. JacekC 30.yogi 31. Świadziu - za rozsądne pieniądze 32. Marko 33. waldero 34. dariuszniew 35. stolarzM 36. bartnik, (w przystępnej cenie) 37. ryszpak 38. Maciej_Zaleski 39. sylwek_57 40. slawo 41. crimson 42. andrewkon 43. mario 44. polijaszczur -w dobrej cenie 45.JanuszQ 46.Małgoś 47. Papcio 48. tegwoj 49. cpn 50. Darkos 51. sd 52. robinson 53. Marek 54.Henrykos62 55.pokemon15 56.poszukiwacz1967[ cały komplet płytek dwd] 57. jagra 58. kipi 59. zbig3133 60. SADEK 61. Sok 62. lonsdalee 63. Yerba 64. Markerus 65. Agga 66. Biotit 67. bucek_______________ 68. juniors1 69. MesJah 70.szczeciniasty 71. Rolek 72.Ted50 73.Zbyszeks2555 74.JUREK46X1 75.Adam 76.robimhuk 77. Robert1k 78. Tato 79. CzeslawFabrycki 80. Alehar 81. Krzych600 82. slawek70 83. jaga1 84. Sławek 85. fatum 86. sverige2 87. bestia 88. DarekLynx 89. mmbp 90. Pools 91. minikron 92. tajfun 93. Majki110 94. Gwizdek 95. Piotr69 96. Andre 97. nestor 98. BODEK I 99. Adek ( cały kpl. ) 100. Batiar ( cały kpl. ) 101. jacekbl1 102.AdamP (cały kpl.) 103. marcos40 104. minik102 105. wasmi 106. Darhel 107. Feederman[ cały komplet płytek dwd] 108. dietykon 109. MAF 110 Klemens 111. macin Jeżeli nie jest jeszcze za późno:)
  3. Teraz to załamka. jutro kupuję mięso. Zobaczymy.
  4. :clap: Następnym razem też tak będę miał. A co do SDM to muszę jakoś przekonać lepszą połowę
  5. To jest wyjście, ale dwójka małych dzieci to już inna bajka. Dam radę I się nauczę bo stracić tyle mięsa to po raz ostatni. Mam termometr w lodówce I znam temperaturę. Przy zalewaniu miała 2 stopnie
  6. O to właśnie chodziło.jeżeli do szóstego miesiąca to nie będę się bawił I dam 50/50. A nie podpuszczam z córką bo mam jeszcze 5 latka ai my wolimy zdrowe od czasu kupna działki. Dzięki wszystkim bo sporo się dowiedziałem I muszę jeszcze sporo się nauczyć np. jak samemu rozebrać półtusze.
  7. Podsumowując jak uda mi się kupić dobre mięso to stosowanie samej soli kuchennej jodowanej +4g cukru na 1l zalewy będzie ok? Chcę bez peklosoli bo córeczka ma 10 miesięcy a nie wiem na ile jest niezdrowa .
  8. Wiecie co? Mięso było kupowane w Car....rze. Było tanie w promocji. Może to z jakiejś lochy? Kurde to skąd mam wiedzieć jakie mięso jest dobre? A samo peklowanie tzn. solenie było dobre?
  9. Witam To miał być mój 3 raz. Kupiłem 12kg mięsa (szynka, łopatka, polędwica, karkówka). Do tej pory stosowałem się ściśle do tabeli dziadka z tym, że robiłem 50/50 peklosól i sól. Wszystko było ok. Teraz chciałem peklować samą solą ze względu na to by nie karmić 10 miesięcznej córeczki chemią (a może peklosól nie szkodzi?). Wszystko dałem tak jak w tabeli Dziadka na 8 dni. Dałem 100% soli kamiennej + na 1l wody dodatek 4g cukru (wyczytałem tu na forum, że można tak dać). Co 3 dni obracałem. 2 dni temu podczas obracania poczułem bardzo lekki zapaszek z karkówki. Dzisiaj jak przyszło do sznurowania i odstawienia do ociekania to po prostu smród. Miałem mięso w kilku pojemnikach, w lodówce 4 stopnie. We wszystkich pojemnikach smród. Jestem załamany. Czy faktycznie niezbędna jest peklosól? Czy może ten cukier załatwił mięso? I najważniejsze jak peklować samą solą? Szkoda dzieciaczka od razu chemią traktować choć ostatnie wyroby to memłała aż miło. Pomocy. Aha woda miała przy nalewaniu 2 stopnie.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.