Skocz do zawartości

rj1307

Użytkownicy
  • Postów

    15
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    Wałbrzych

Osiągnięcia rj1307

Uczeń

Uczeń (3/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Ślicznie dziękuję wszystkim za przesłane życzenia urodzinowe. http://emoty.blox.pl/resource/drinkchampagne.gif dla wszystkich!
  2. Ja też pochwalę się swoim wyrobem, dzięki uprzejmości kolegi nestor'a miałem gdzie uwędzić. Robiona z karkówki, boczku i słoniny - jest przepyszna, a ten zapach..... :rolleyes: Niestety kiełbasa ta ma ogromną wadę - za szybko "rozeszła" się po rodzinie, zostało to co na zdjęciu :grin: Zabrakło mi jelit, więc zrobiłem tak jak kolega dietykon, czyli reszta farszu poszła do słoika. Tłuszczu malutko, galaretki sporo, smak świetny - śmiem twierdzić, że lepszy od kiełbasy :shock: Fotka "resztki" która się uchowała, galaretka już zjedzona.
  3. rj1307

    Życzenia Świąteczne

    Ciepłych i udanych Switąt Wielkanocnych oraz wszelkiej pomyślności i radości w życiu zawodowym i prywatnym życzy Rafał :wink:
  4. Tak jak obiecałem, pochwalę się swoim debiutem w wyrobie kaszanki - jest pyszna :thumbsup: Kaszy dałem zgodnie z sugestią kolegi Gonza - 2kg/10kg, przyprawiałem zgodnie z recepturą kolegi Pis'a67 (bez goździków). Dziękuję wszystkim za pomoc. http://images38.fotosik.pl/789/9bf81858de1d44f1med.jpg
  5. Co do stołu: mam możliwość załatwienia nieodpłatnie nowego, regulowanego elektrycznie stołu bez blatu http://www.kessler-ergo.com/index.php?46 - ma kółka, szerokość 98cm, zakres regulacji góra/dół 40cm, udźwig 200kg. Jest skręcany z elementów na kilka śrób imbusowych, jego złożenie zajmuje kilka minut. Jeśli się przyda to mogę go przesłać osobie, która dorobi do niego resztę. :wink:
  6. Dzięki, przeliczę to na swoją ilość składników i nieomieszkam pochwalić się swoją produkcją na forum :wink:
  7. Z tej ilości produktów otrzymasz 11,6kg kaszanki :wink: chodzi o wywar (2x waga kaszy)?
  8. Pierwszy raz robię kaszankę, skóry, mięso i podroby mam już podgotowane, mam jednak pewne wątpliwości co do ilości kaszy i nie tylko, stąd kilka pytań: 1. ile dać kaszy w stosunku do 1 kg zmielonego już mięsa i skór? 2. czy można mieszać krew świerzą z suszoną? 3. czy tłuszcz zebrany z wywaru nadaje się do podsmażenia cebuli?
  9. Ja też chętnie nabędę taką płytę, proszę o dopisanie do listy :-) (dopisane)
  10. I kolejne wyroby wg DZIADKA - luncheon meat i szynka z łopatki. Mielonka w barierówce 90mm, szynka w 73mm. Zapach i smak pozostawię bez komentarza :wink: :thumbsup: http://images50.fotosik.pl/780/2f0d51e04c6e6abcm.jpg http://images50.fotosik.pl/780/b1dfecd49c5553e3m.jpg
  11. Przyszedł wreszcie czas na pierwszy wyrób, zdecydowałem się na szynkę ekspresową z kurczaka wegług tego przepisu DZIADKA, nie robiłem w prasce tylko w osłonce barierowej 75mm. Wyszła rewelacyjnie :thumbsup: http://images37.fotosik.pl/721/be5363b042655633med.jpg
  12. No i maszynka dotarła, jestem zadowolony. W komplecie były trzy sitka (2,5;4,5;10) i lejek do nadziewania. Dokupiłem jeszcze sitko 16 i szarpak, nowy nóż, tuleję plastikową i trzpień. Całość wyniosła mnie 112zł + dokładne szorowanie maszynki :wink: Czekam jeszcze na osłonki barierowe i pora na pierwszy wyrób.
  13. Na razie zamówiłem tą 10-tkę, na początek powinna wystarczyć. Ale dzięki za propozycję :smile:
  14. :shock: 32? A gdzie ja ją zamocuję :grin:
  15. Dzięki, właśnie kupiłem tą używaną :wink:
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.