Skocz do zawartości

mszadowiak

Użytkownicy
  • Postów

    8
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    irlandia polnocna

Osiągnięcia mszadowiak

Rekrut

Rekrut (2/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą
  • Pierwsza rozmowa

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Również poproszę : 1.piter-2 2.karolszymczak 3.Krystaler 4.przemek1978 5.bogdan b 6.wchęciński 7.majus 8. Wiesia 9. jackfantom 10. Marko 11. WaRo58 12. waldero 13.jędrek12 14.zora 15.cpn 16.mobilek 17.marcus 18.agga 19.gasmil 20.nestor 21.WIEK 22. Ziutek 23 Olek.P 24. boggi 25. zuberek 26. Wnuczek 27 dark 28 dziuniek 29 tur100 30 Gregtom 31 Paula 32 kabanos 33 Zico 34 Ted50 35 Straszny 36.Małgoś 37. EAnna 38. zbig3133 39.PePe 40.sd 41. chudziak 42.alehar 43.yogi 44. and6 45.adamP 46. wojciechz 47. Sławek 48. rimol 49. Piasek 50. qbson3 51. wiesław gil 52. iretaci 53. krzys59 54. paolodoro 55. Halusia 56. Darino 57.stolarzM 58. Dadys 59. Wiesiorek 60. rj1307 61. Kempes 62. Aron2 63. lestan 64. barman_pl 65. mario 66. honzaty 67. Sivon 68. Reju 69. BlackOnion 70. Kamilfree 71. cesiek 72. Radek 73. Podlasiak 74. anerka 75. ronin 76. A-Lee 77. Markus 78. moldy 79. beiot 80. Lesław Kępiński. Jeśli tak to ja się 'piszę" 1x 81. jakub2001 82. Papcio 83. qzym 84. Franko 85. JUREK46X1 86. Plissken 87. wiesiekm 88. Henrykos62 89. gruha0 90. Wojciech Sz 91. Batiar 92. Krzysiek-krze 93. andrzej k 94. Szostkowski 95. zbyszeks2555 96. djaras 97. maly2304 98. Misza 99. yanik 100.motyl 101.Misza34 102. Roger 103. Pools 104 remo55 105. einshel 106. dbs 107. idzi 108. anik 109. ewajez3839 110. wojtek65 111. misiek.b 112. tompi 113, Peter63 114. juniors1 115. wujtom 116. zetes 117. dareklynx 118. gkulka 119. JanuszQ 120.mszadowiak x2
  2. mszadowiak

    kolorek

    Dzis mialem ten sam problem.Wedzilem kielbase przez 4 godziny i niestety tez wyszly strasznie blade.Pogoda w Polnocnej Irlandii byla dzis ok.Ok 18 stopni,ladne slonce. Wedzilem olcha i wisnia.Wydaje mi sie,ze temperatura wedzenia mogla byc troche za niska(ok 38 stopni). Jednak pomimo niezbyt poprawnego wygladu i tak wiekszosci juz nie ma
  3. OK jestem juz po wedzeniu i parzeniu.Zapach byl wprost nieziemski :smile: wedzilem juz debem,olcha,wisnia,ale czegos takiego jak torf jeszcze nigdy nie wachalem :wink: Smak... delikatny,a jednoczesnie bardzo intensywny,pozostajacy w ustach przez dluzsza chwile :grin: Jezeli ktos bedzie mial okazje,to polecam,choc zapewne nie wszystkim przypadnie do gustu! Jak reszta domownikow nie zje wszystkiego w nocy(wedzilem na probe ,tylko 4 kawalki),to jutro wstawie zdjecia :grin: Pozdrawiam
  4. Dzieki za stronki.Przeczytalem juz i widze,ze nie jest to takie egzotyczne jak mi sie wydawalo :grin: Godzine temu zaczalem wedzic.Pachnie ....niespotykanie.Dla mnie super! Jeszcze kilka godzinek i powiem jak smakuje :thumbsup:
  5. Czy ktos probowal wedzic torfem? Rozmawialem z rdzennymi mieszkancami wyspy i powiedzieli mi,ze jeszcze kilka lat temu ludzie wedzili bekon torfem. Dzis dostalem worek na probe :tongue: Zostalo mi jeszcze troszke bialej kielbasy,wiec kilka kawalkow moze isc "na stracenie" Dam znac czy jest to warte uwagi.
  6. Jezeli jest na wyspach,to tym bardziej powinien wedzic:D Tutejsze wedliny sa nie do zaakceptowania dla kogos,kto pamieta smaki tradycyjnych wyrobow,a w polskich sklepach tez nie jest zbyt kolorowo. :???:
  7. Taka moja wlasna polnocnoirlandzka:P Pisze,ze sie ucze.Podejrzalem kilka wedzarek na stronie i sam zrobilem :grin:
  8. A to moje wyroby BEZ DODATKU "ULEPSZACZY"
  9. mszadowiak

    HAMINA

    Nie,nie ANDY Zle mnie zrozumiales!!! Nie znalazlem tego na stronie "wedliny domowe" tylko w sklepie,w ktorym kupowalem przyprawy,jelita. Na ich stronei znalazlem wpis: Dodatki funkcjonalne W ofercie znajdują się wszelkiego rodzaju dodatki funkcjonalne niezbędne podczas produkcji wędlin. :shock: Ofert obejmuje następujące dodatki funkcjonalne: hamina; nomina; białko supro 500, 595; peklosól; sól; mąka ziemniaczana; glukoza; glutamianian sodu; cytrynian sodu; kasze: manna, jęczmienna, gryczana; pasta czosnkowa; mleczan sodu. Poza tym polifosforan sodu e452 dodawany jest do wielu produktow,ktore znalazlem w sklepie :sad: (bylem jedyny,ktory nic nie kupowal,tylko ogladal etykiety!) Podobno"kto pyta,nie bladzi" wiec pytam tylko :grin: Mam nadzieje,ze nikogo nie urazilem swoim postem! Pozdrawiam
  10. mszadowiak

    HAMINA

    Przegladajac przepisy zuwazylem,ze niektorzy dodaja hamine. Wiem,wiem robimy dla siebie,tradycyjnie,kielbase z hamina mozesz kupic w sklepie,a u Nas tylko naturalne skladniki. Chcialem zapytac o Wasze doswiadczenia jesli ktos kiedys ja stosowal. Nie mam zamiaru dosypywac tego do swoich kielbasek,ale pytam z czystej ciekawosci. Pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedzi
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.