Skocz do zawartości

kudłaty

Użytkownicy
  • Postów

    72
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Nie podano
  • Miejscowość
    Głogowo k\Torunia

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

Osiągnięcia kudłaty

Entuzjasta

Entuzjasta (6/14)

  • Przyjazny Unikat
  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Andy.jak założyć wełnę mineralną z folią alu.Chodzi mi o kierunek.Alu od cegieł czy raczej od deseczek.Czy konieczne jest dawanie blachy na cegłę jeżeli wełna jest z alu?Pzdr
  2. Nie używajcie szamotu do budowy paleniska.Nigdy!!! Ja to zrobiłem i żałuję.Andy bardzo obrazowo to wyjaśnia.Szamot kumuluje ciepło w sobie zamiast ogrzewać komorę wędzarni.Na wiosnę usuwam szamot wykładam komorę wełną i deskami.Przenoszę palenisko pod komorę wędzarniczą. Robię deflektor i szyber.Masa pracy przede mną , ale cóż.Tak brzmi moje motto: Człowiek całe życie się uczy, a i tak "głupi" odchodzi Pzdr wędzarze.
  3. Drzwiczki chcę zdobić drewniane. Obecnie są metalowe i to po nich płynie woda
  4. Witam wszystkich.Mam pytanie z innej beczki.Wybudowałem wędzarnie z cegły.Podczas wędzenia powstają skropliny na drzwiczkach-dużo skroplin.Czy ocieplenie jej od środka wełną mineralną i wyłożenie ścian deskami wyeliminuje problem? Wiem napewno że muszę zlikwidować szamot z paleiska i je powiększyć.Proszę o radę
  5. Zgadzam się w 100% z eb2603.Też używam solary od 3 lat i widzę same korzyści.W tej chwili na temp.doszła na solarach do 48 st c.Latem nie używam pieca ,w kotłowni jest porzadek.Nie latam z worami ekogroszku.Lajt.Teraz kiedy są dopłaty do inwestycji to tylko brac i monyować.Ja nie miałem dopłaty więc uczyniło mnie to w 2009 8 tys.Nie żałuję.polecam
  6. kudłaty

    szpagat czy siatka

    Zgadzam sie z Maxellem.Ja wiążę szpagatem, ale podczas dociągania można sobie pokaleczyć palce.Polecam siatkę lub przędzę wędliniarską, jest grubsza i nie wżyna się w ręce.Pozdrawiam.Kudłaty
  7. 59 vacpol 60 kudłaty 1i2
  8. kudłaty

    Wady wyrobu

    Ja nigdy kiełbasy nie osuszam.Zaraz po napełnieniu jelit wędruje do wędzarni.Jest oki.
  9. Właśnie wróciłem z poczty.JUŻ GO MAM !Dzięki Jacku.
  10. Tilt i Tomek Lipiński http://youtu.be/jaj_vDDxjw8
  11. Wosiu -dobre bardzo dobre
  12. kudłaty

    ... po wodzie

    Miro masz rację.Na tym szlaku jest ruch jak na Szerokiej w Toruniu o 15.Kilku minutowa zwłoka w zmianie kierunku grozi katastrofą.Zabrakło troche refleksu lub wkradła sie rutyna.Sam niewiem.Bardzo szkoda chłopaków.
  13. Juz nie mogę sie doczekać.Nawet sobie miejsce na ścianie znalazłem. :clap: :clap:
  14. kudłaty

    ... po wodzie

    Cześc Tym co pozostali na morzu.
  15. Wędzenie na zimno odbywa się w temperaturze 30-33°C i trwa od 1 do kilku dób. Otrzymujemy produkt dużo trwalszy niż przy wędzeniu gorącym (poza tym im zimne wędzenie dłuższe tym produkt trwalszy).
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.