Skocz do zawartości

mario007

Użytkownicy
  • Postów

    25
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Kontakt

  • gadu-gadu
    5790575

Informacje o profilu

  • Płeć
    Nie podano
  • Miejscowość
    Pruszków

Osiągnięcia mario007

Uczeń

Uczeń (3/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Witam. Mój plan na świniaka jest podobny do opisywanych wcześniej. Zamówiłem u kolegi świniaka który zostanie PODPIECZONY w około 70% w zaprzyjaźnionej piekarni (zobaczymy czy mi się to uda), a potem chcę spróbować samemu dopiec go nad ognisiem podczas całodniowej nasiadówki na działce. I mam pytanie jaką i z czego przygotować marynatę do polewania go podczas dopiekania. Ktoś pomoże? Pozdrawiam
  2. mario007

    Prosię z rożna

    Oj niedobry87 początek Twojego postu doskonale zrozumiałem i już tłumaczę: łańcuszek jest jeden i do niego jest doczepiony szkobelek tylko po to żeby go nie zgubić. Jak byś policzył dziurki to byś się zorientował, że blokuje on obrócenie w tym przypadku świnki o godzinę zegarową (jest ich 12). Taką filozofię sobie przyjąłem tworząc to dzieło nie wiem czy dobrze czy źle ale to pewnie wyjdzie w praniu. Niestety dalszych zapytań nie zrozumiałem:-(
  3. mario007

    Prosię z rożna

    Serdecznie witam Drogie Koleżanki i Szanownych Kolegów w tej zakładce forum:-) Dzięki Wam już nauczyłem się wędzić ryby (wszystko dokładnie opisane w zakładce Pstrągi) Smakują mnie i innym a więc sprawę uważam za zakończoną i czas przejść kolejne porcje wtajemniczenia. Teraz chciałbym zakończyć sezon czymś ekstra. I dlatego trafiłem do tej zakładki. TAK TAK to będzie PROSIĘ Z ROŻNA:-) Kilka postów powyżej pytałem czy nie ma ktoś z Was jakieś schematu rożna, nie ukrywam że na ten temat mało znalazłem informacji a więc postanowiłem pokombinować sam i oto uzyskany efekt: http://images39.fotosik.pl/1099/7cc053fc16f13051med.jpg http://images37.fotosik.pl/1095/14b7911c77aa856amed.jpg http://images46.fotosik.pl/1090/0100fff12d16edc8med.jpg http://images43.fotosik.pl/1133/3bbec361dd1ff540med.jpg http://images46.fotosik.pl/1090/d8ef2a46fac920b1med.jpg Teraz do Was pytanie. Czy może udzielić takich wyczerpujących porad (jak w przypadku wędzenia ryb) na temat pieczenia prosiaka??? Przepis, wielkość prosiaka, doświadczenia. Z góry dziękuje za informację.
  4. mario007

    Prosię z rożna

    Co do prosiaka z rożna to dopiero będę zbierał bagaż doświadczeń w okolicach sierpnia. Ale co już wiem i co udało mi się ustalić. Bardzo ciężko jest samemu upiec świniaka na rożnie od początku do końca. Trwa to dość długo, a wystarczy chwila nie uwagi i cała robota może isc na marne. Nawiązałem kontakt z jedną z lokalnych piekarni, którzy upieką mi świniaka (tak że będzie pewność że nie jest surowy) a potem tylko podgrzewanko na ruszcie na ognisku. Oczywiście będzie dokumentacja zdjęciowa którą zamieszczę. Mam jednak pytanko, Ma ktoś może z Was, posiada schemat budowy prostego rożna typowo nad ognisko. Mam w głowie kilka pomysłów ale może nie ma co wyważać otwartych drzwi. Pozdrawiam mario
  5. mario007

    Przywitanie

    Witam serdecznie, Mam na imię Mariusz ale zdecydowanie w kontaktach między ludzkich bardziej przyjęło się "mario". Obecnie mieszkam w Pruszkowie, ale moje korzenie pochodzą z małej wioski, która liczy już sobie ponad 200-letnie dzieje. Doświadczenia z tego świata zbieram już ponad 30 latek i dlatego znalazłem się również tutaj bo doświadczeń nigdy dość. Z racji, że z kuchnią i wędką radzę sobie w miarę dobrze, ale lubię poszerzać horyzony kulinarne zalogowałem się tutaj w celu nauki, rad i porad co do wędzenia. Ale po dość dokładnym prześledzeniu tego BARDZO AKTYWNEGO forum widzę że z Waszą pomocą na rybach jednak nie poprzestanę. Pozdrawiam mario
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.