Skocz do zawartości

pawcioneptun

Użytkownicy
  • Postów

    33
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

O pawcioneptun

  • Urodziny 30.05.1981

Kontakt

  • gadu-gadu
    15753630

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Bydgoszcz
  • Zainteresowania
    kuchnia, astronomia, kolarstwo

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

Osiągnięcia pawcioneptun

Poszukiwacz

Poszukiwacz (4/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. dokladnie to przy ul. Podwale koło placu Magdzińskiego na miejscu tam ludzie Ci powiedzą trzeba wejść do takiej piwnicy na poziomie 0 jest hala targowa z ciuchami a w piwnicy są stoiska z miesem raczej tylko wieprzowym wołowiny nie widziałem oprócz tego można tam kupić też jaja na wagę i przyprawy. Życze powodzenia i pozdrawiam serdecznie raz jeszcze ps. najlepiej jechać tam rychło najdalej na 8.00 bo potem wszystko po przebierane najlepsze dni to wtorek środa czwartek i piatek , poniedzialek jest słabo bardzo
  2. ja kupuję mięso zarówno cześci jak i półtusze na hali targowej na podwalu w takiej piwnicy mają tam zawsze świeże i dobre mięso można tam bez problemu dostać takie rzeczy jak głowę wieprzową gdzie w rzeźnikach często tego brakuje i wiele innych nietypowych elementów z tuszy wieprzowej, pozdrawiam.
  3. Z jakiego przepisu?z przepisu na pierwszej stronie tego tematu kiełbasa szynkowa Szczepana. [ Dodano: Pią 22 Mar, 2013 23:10 ] :rolleyes: ze słoniny :shock:to jest ta tłusta część szynki potraktowałem ją jako III klasę bo szkoda mi było tego wyrzucić czy to źle? bo ja rozumie że III klasa to juz bardzo tłuste kawałki mięsa dobrze myślę?
  4. no faktycznie mieliłem mięso I gatunku na sitku z takimi kwadratowymi otworami o boku 10 mm co fachowcy to fachowcy od razu poznaliście szacun ale smakowo jak dla mnie i żony bomba, trochę się bałem że jak zrobię te duże kawałki to się będzie rozpadać potem ale nastepnym razem zaryzykuję, pozdrawiam Was serdecznie. [ Dodano: Czw 21 Mar, 2013 17:34 ] oj bardzo smakuje ma być trochę na święta już zamrożone ale nie wiem czy wytrzyma hehe
  5. a moja kiełbaska szynkowa tak mi wyszła z tego przepisu co o tym myślicie? [ Dodano: Czw 21 Mar, 2013 17:07 ] i ciag dalszy
  6. rozumiem, dziękuje za ekspresową odpowiedź
  7. piękne te Wasze kiełbasy, dziś wieczorem też zabieram się za nadziewanie moich, mam tylko pytanie, te jelita białkowe są dość sztywne twarde czy można od razu je nadziewać kiełbasą czy najpierw je sparzyć same żeby je uelastycznić? pierwszy raz używam białkowych i nie jestem pewien, odpowiedzcie do wieczora żebym wiedział co robić pozdrawiam serdecznie
  8. Wyszła Ci rewelacyjnie... :thumbsup: Pawcio... potrafisz zaskakiwać... w sumie do Bydgoszczy mam jak rzut beretem, to może wproszę się na kawusie :grin: Zapraszam serdecznie jak mozesz to wejdź na gadu wysłałem Ci wiadomość tam bede dziś na Gadu poźniej okolo 20,30 jak dasz rade to wejdź pozdrawiam.
  9. Masz racje wyszła super skoro mi niedoświadczonemu sie udało to musi być prosta i smaczna zarazem, dziekuje za super przepis i co chyba nie najgorzej no nie?
  10. Witaj Halusiu, dziś ja chce zrobić niespodziankę żonie i zabrałem się za robienie Twojej Babki Budyniowej zobaczymy co z tego wyjdzie mi pozdrawiam serdecznie
  11. pewnie są, ja w poniedziałek w Lidlu zakupię 600W, 80zł chyba.... mój blender ma własnie 600W może dlatego jeszcze się nie spalił jak sie spali to bedę szukał nowego, ale to nie dużo 80zł a ja dałem za mojego 200zł ponad
  12. mój narazie jeszcze chodzi póki co mam nadzieje ze nie padnie a czy są jakieś lepsze za w miare rozsadną cene? [ Dodano: Nie 17 Mar, 2013 13:11 ] faktycznie popełniłem błędy w tym wygaszonym poście za co serdecznie przepraszam.
  13. W/g mnie 70 min to trochę za długo... ciasto ucierane pieczemy 45-50 min.. no chyba że się mylę . właśnie rozmawiałem z żoną i faktycznie masz rację teraz mamy piec elektryczny i piekła 50 min ale przepis ma jeszcze gdzie piekla na gazowym i wtedy robila 70 min moze zalezy od kuchenki, dzieki za cenna uwagę
  14. proszę bardzo 3 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru kostka masła lub margaryny pół szklanki mleka 4 jajka proszek do pieczenia 18 gram skórka z calej cytryny rodzynki wykonanie: masło lub margaryne utrzeć z cukrem i jajkami dodać mąkę wymieszana z proszkiem i mleko nastepnie skórkę z cytryny startą na drobne wiórki na koniec rodzynki, dokładnie wymieszać. piec w formie do bab lub keksówce przez ok 70 min w temp 180 st C smacznego
  15. dziś moja żona upiekła przepyszna babkę cytrynowa a oto jej efekt pracy [ Dodano: Sob 16 Mar, 2013 21:21 ] zostały juz tylko zdjecia, bo babka znikła juz w niewyjaśnionych okolicznościach hehe
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.