Zdecydowanie tak.Tylko trzymaj w soli 2 tygodnie, 2 tygodnie w pończosze i 2 tygodnie w lodówce.Z solą pomieszaj trochę czosnku granulowanego i trochę majeranku.Opcjonalnie możesz dodać kolendrę, ale nie za dużo bo będzie jechało starą skarpetą.Obsyp karkówke tą mieszanką.Resztę już napisałem. Oj chyba coś nieuważnie czytasz forum. Polecam dla przypomnienia /topic/8793-wędliny-dojrzewajace-i-suszone/?p=483197 A ta właśnie dojrzewa. /topic/8793-wędliny-dojrzewajace-i-suszone/?p=542257 Własnie dziś mija drugi tydzień karkówce:) chyba przewaliłem z przyprawami bo trochę nie za bardzo mi się podoba ten zapach daje czosnkiem i mieszanką innych co nie jest zbyt przyjemne. Miecho wisi w garażu w środku ok 13-15 stopni, nie jest to za dużo? Tydzień było w lodówce, tydzień wisi i dziś pora na kolejny etap czyli lodówkę. zastanawiam się czy nie wyciągnąć z pończochy i trochę obmyć z przypraw, osuszyć i wstawić do lodówki na tydzień lub dwa?