Skocz do zawartości

TomekPac

Użytkownicy
  • Postów

    9
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Lublin

Osiągnięcia TomekPac

Rekrut

Rekrut (2/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Zrobiłem :grin: Metodą kucia na zimno :wink: z kawałka starego roweru i 2 kluczy nasadowych zrobiłem sprzęgło do Diany. System pozwalał nawet awaryjnie rozłączać całość jednym ruchem :lol: Jutro spróbuję wrzucić zdjęcia.
  2. Podepnę się tu, bo nie mogę jeszcze założyć nowego tematu. Mam jeszcze ok 50 kg pomidorów do przetarcia , a mam tylko radziecką ręczną maszynkę podobną do zwykłej 8ki tylko "z ryjkiem" - łapa mi już odpada - opory przy przecieraniu ma nieduże, ale nakręcić się trzeba. Pomyślałem że połączę ją z napędem - mam maszynkę Diana Zelmera. Ślimak radzieckiego sprzętu ma zakończenie standardowe pod korbę - kształt jak np.: tu ale jest CAŁY z aluminium. Chcę go połączyć ze sprzęgłem zelmerowskim http://img2.sprzedajemy.pl/540x405_sprzeglo-slimaka-maszynki-zelmer-29583192.jpg, ALE... Jak wkręcę śrubę w ślimaka, to mogę zerwać przy obciążeniu gwint, jak nałożę klucz nasadowy to mogę obrobić faskę - bo miękkie alu. Temat pilny, maszynka nie moja więc nie mogę nic przerabiaći głupio byłoby uszkodzić. Jak nie wymyślę nic na szybko to będę "pokręcowywał" i już, ale duch inżynierski mi nie daje tak tego zostawić No mam zagwozdkę... :rolleyes: W desperacji myślałem już nawet o wiertarce... :lol: :grin: :grin: Pozdr
  3. TomekPac

    Znalezione w sieci

    Porcjowanie kurczaka. W powiązanych filetowanie łososia. znalezione na Wykopie
  4. Ja dziś nocą na "wojskowo" :
  5. TomekPac

    Znalezione w sieci

    Przyznam, że mechaniczna obróbka mięsa kojarzyła mi się do tej pory z MOM, czyli zdecydowanie źle. Ten film to zmienił. Kiedyś było takie hasło:"Mechanizacja w domu i zagrodzie" :lol: Czy przyszłość to manipulator w każdej kuchni? Znalazłem na wykop.pl więc tam kieruje link: http://www.wykop.pl/link/1244227/jak-bardzo-zautomatyzowany-moze-byc-proces-produkcji-jagnieciny/ tu bezpośredni na YouTube:
  6. Cześć. Ja stosowałem ( już całe 3 razy i na tym raczej nie poprzestanę - jak znajdę w którym temacie to zrobić, to się foto-pochwalę :grin: ) ociekanie lodówkowe, czyli temp 7stC a potem dopiero obsuszanie w wędzarce - czyżbym źle coś doczytał? Zdjęcie
  7. TomekPac

    Przywitanie

    Cześć. Piekłem już własny chleb, mięsa, robiłem nalewki... :thumbsup: Teraz czas na wędliny. Znalazłem to forum i będę tu zaglądał. Witam wszystkich smacznie :grin: Tomek
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.