Skocz do zawartości

mihalw

Użytkownicy
  • Postów

    4
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    wrocław

Osiągnięcia mihalw

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą
  • Pierwsza rozmowa

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. mihalw

    Noże

    nie wiem czy zdecydowałbym się na zakup noża przez internet. nóż może być nie wiem jak wypasiony i profesjonalny a po prostu nie leżeć w ręce. jeśli będziesz przejazdem przez Wrocław to polecam Żuk-Pol na Kwiskiej, mają spory wybór a jak czegoś nie ma to ściągną. No i można "pomacać" towar:) mają też sklep internetowy
  2. mihalw

    Firma technologies

    właśnie też natrafiłem na ich stronkę i szukam opinii o nich. to co mnie zastanowiło w opisie produktu i to zdaje się potwierdzać Lonewolf to: Maszyna przeznaczona do farszu o luźnej konsystencji. Czyli co? kaszanka, pasztetowa i parówki? tak mi się wydawało, że 1200 za 15l to trochę mało...
  3. Witam serdecznie, robiłem wczoraj kiełbasę a'la krakowska i nie mogłem uzyskać temp. 70 st.C wewnątrz batonu. Jak kończyłem to kiełbasy miały wewnątrz od 55 do 65 st. C. Chcę, żeby kiełbasa była trwała. Czy mogę ją dzisiaj sparzyć a potem jeszcze dać do wędzarni? Jeśli tak to ile i w jakiej temperaturze powinienem ją minimalnie wędzić? (dzisiaj już nie mam tyle czasu) Coś więcej na temat wykonania: wieprzowina kl. I - 60% wieprzowina kl. II - 25% wieprzowina kl. III - 15% kl.I krojona w kawałki 3x3 cm, kl. II na sitku 8 mm, kl. III kutrowana. Wszystko nadziewane w osłonki 65 mm. Obsuszanie w wędzarni w temp. ok 50 st.C około 45 minut, wędzenie w temp. 50-60 st. C około 2h 45 minut. No i pieczenie... 7h w temperaturze 80-90. O 4 w nocy się poddałem i poszedłem spać zostawiając wszystko w wędzarni Dodam, że w tej wędzarni wędziłem pierwszy raz (wędzarnia typu "kibelek", nieizolowana). Wcześniej wędziłem w beczce. Nie wiem co poszło nie tak. Zawsze mi przy pieczeniu schodziło dłużej niż udało mi się przeczytać jak jest u Was, czyli mniej więcej 2h. No ale 7h... Pozdrawiam Michał
  4. daj akmis znać na PW w sprawie dzisiejszego mleka. wiadomości do Ciebie mam w folderze do wysłania. nie wiem o co chodzi - może masz zapchaną skrzynkę
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.