Skocz do zawartości

berciak

Użytkownicy
  • Postów

    7
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Jarocin

Osiągnięcia berciak

Rekrut

Rekrut (2/14)

  • Przyjazny Unikat
  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Witam obecnie wędzę wyroby typu szynki kiełbasy itp. Nigdy nie wędziłem ryb. moja ciocia stwierdziła ze jak sie wędzi ryby to przejdzie tym wędzarnia i już mięsa nie można. Więc jak to jest?
  2. Ja mam całą wykonana z desek sosnowych podłogowych wędzi się idealnie żadnych dziwnych smaków żywicy troszkę z desek wyleciało ładnie się rozlało po desce a następnie dym zrobił swoje. Polecam deski podłogowe sosnowe ja mam 29mm z piórem
  3. Zapeklowałem mięso według tabeli na 14 dni Czy po tygodniu muszę zmienić zalewę? Czy robiąc nowa zalewę używam tyle samo soli?
  4. Jestem w ostatniej fazie budowy 1 własnej wędzarni zbudowanej z desek sosnowych moje pytanie czym najlepiej zabezpieczyć wędzarnie z zewnątrz czym pomalować? Domyślam sie ze trzeba jakoś przygotować wędzarnie do 1 wędzenia jak to zrobić ?
  5. Witam Chce wykonać kanał z rury z czarnej blachy 2-3 mm i pomalować farbą żaroodporną ciekawi mnie ile wytrzyma taka konstrukcja?
  6. Witam Buduje swoja 1 wędzarnie i zastanawiam się gdzie umieścić czujniki temperatury ( termometr mam zbudowany do odczytu 2 temperatur )
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.