Skocz do zawartości

catus

Użytkownicy
  • Postów

    1
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    Białystok

Osiągnięcia catus

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. catus

    Palcówka

    Chciałabym ja zrobić kiełbachę - taka surową właśnie, ciachaną, wietrzoną, suszoną. Palcówka to dojrzewająca, jak zrozumiałam Was czytając. No i teraz : przepisy, to wiadomo lepsze gorsze, jakoś ogarnę, jakoś przyprawię, ogarnęłam ile (peklo) soli, ale weźcie mi wyjaśnijcie co po napełnieniu jelita mięchem. Nie ogarnęłam temperatury, gdzie wywiesić szanowną kiełbasę w mieszkaniu w bloku, czy lepiej przy oknie (światło!), czy w ciemnicy (przewiew!). W ogóle mi wszyscy mówią, że mam tę kiełbę suszyć nad grzejnikiem, ale czytając Was, cos mi się widzi, że po kiełbasie by było. Pomocy!
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.