Skocz do zawartości

destro

Użytkownicy
  • Postów

    5
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Brunów

Osiągnięcia destro

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Przyjazny Unikat
  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. destro

    Mozarella

    spróbowałem zrobić ponownie, tym razem tylko z 2 litrów mleka z mlekomatu, jednak go wcześniej nie pasteryzowałem, i tym razem się udało, choć zauważyłem że przy 30 stopniach zaczęło się lekko ścinać w gródki, dogrzałem do 32 stopni i dodałem podpuszczki wg producenta. tym razem powstał normalny skrzep.
  2. destro

    Mozarella

    tak jak napisałem z mlekomatu w poznaniu
  3. destro

    Mozarella

    mam niestety pewien problem, korzystałem z przepisu użytkownika "tier" , zwiększyłem przepis do 10l mleka, dodałem 3 łyżeczki kwasku cytrynowego rozpuszczone w szklance wody, zacząłem podgrzewać, i zanim mleko miało temperaturę 32 stopni to zaczęło się zsiadać, dodałem podpuszczkę, i czekałem, po godzinie nie zmieniło swojej konsystencji, nadal miałem konsystencje przypominającą serek wiejski. więc nie powstał skrzep który bym mógł pociąć.. mleko z mlekomatu.
  4. kurcze, pamiętam te książkę z zawodówki
  5. destro

    Gdzie kupujecie mięso?

    A czy ktoś wie gdzie dostanę półtuszę w poznaniu lub okolicy ? selgros sprzedaje od jakiegoś czasu tylko pocięte w przodki, środki i tyły, czym zawyżają cene, z makro też średnio, może jakaś ubojnia ?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.