Skocz do zawartości

Leinad

Użytkownicy
  • Postów

    7
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

O Leinad

  • Urodziny 23.07.1982

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Małopolska

Ostatnie wizyty

41 wyświetleń profilu

Osiągnięcia Leinad

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. binio1111 dziękuję za tę informację
  2. Witam serdecznie , po wielu wieczorach spędzonych na przeczesywaniu forum wedlinydomowe.pl , wyciąganiu informacji ważnych dla totalnego amatora w temacie wędzenia, postanowiłem zmaterializować wiedzę i sklecić swój pierwszy wyrób. Wybór padł na kabanosy wieprzowe. Wzorowałem się na kabanosach wieprzowych które wykonała @halusia@ ( w których dokonałem pewnych minimalnych modyfikacji) . Kabanosy Wieprzowe Wieprzowina KL I : szynka 7kg Wieprzowina KL II: okrawki z szynek, łopatki 4kg, podgardle 4kg Mięso został pocięte na kawałki (oddzielnie kl I i kl II ) , zasypane przyprawami i peklowane 36h Peklosól 18g/kg Pieprz mielony 1,5g/kg Pieprz cayenne 0,3g/kg gałka muszkatołowa 0,5g/kg kminek 0,7g/kg czosnek 2g/kg cukier 1g/kg Po 36h mięso zostało zmielone : KL I sitko nr 8 KL II sitko nr 6 -po czym zostało delikatnie przemieszane i pozostawione na kolejne 12h w chłodnym miejscu Mięso nadziewane w jelita baranie naturalne 22-24 tubowane . Lejek cienki metalowy do kabanosów średnica otworu 15mm Osuszanie 30minut temp 55'C Wędzenie 90 minut 55-70'C Pieczenie 30 minut 75-85'C
  3. Też tak sądzę ale wolałem dopytać :wink:
  4. No to się dużo dowiedziałem :grin: . 250zł za zestaw to chyba dobra cena ?
  5. Witam serdecznie, mam do kupienia od masarza który przeszedł na emeryturę zestaw : maszynka 32 (blachownia ) komplet sit, rurek do napełniania plus silnik elektryczny 1.1kW . Pytanie, ile może być wart taki zestaw? Pozdrawiam!
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.