Aluminium się pozbyłem, zamontowałem zwykły kątownik. Wmontowałem grzałki od piekarnika, ponoć 1100W i 2000W. Więcej nie dałem rady zrobić ponieważ trzeba było wędzić, cała rodzinka czekała niecierpliwie na pierwsze wyroby. Do wędzarki powędrowała rolada z boczku(w/g przepisu Radka) kilka szyneczek, trochę kiełbasy, kostki schabowe i 2 pstrągi w sumie około 10kg. Osuszanie około 1/2h, cały proces wędzenia trwał ≈3.5h , lecz wcześnie została wyjęta rolada, następnie część kiełbasy i kostki, potem mniejsze szynki, następnie reszta szynek i jeden pstrąg, a cześć kiełbasy i pstrąg zostały lecz podniosłem temp. do 90-95*C, pstrą był jeszcze około 20min a kiełbasa +/- 30min. Nie wiem jak dla was ale dla mnie to ta szynka jest trochę za ciemna, to jest to jak jest wielu doradców i znawców Mile widziane słowa krytyki..