Skocz do zawartości

Lenino

Użytkownicy
  • Postów

    34
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Celestynów

Osiągnięcia Lenino

Uczeń

Uczeń (3/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. A używał ktoś tego termometru TFA 14.1504 z Borniaka ?
  2. Nie wiem o czym Ty do mnie teraz "rozmawiasz" ... termostat oryginalny Borniakowy ma taką właśnie tolerancję
  3. http://apar.sklep.pl/pl/regulator-temperatury-ar604-5890.html ja myślę o takim... , fakt ten twój tańszy sporo Mnie najbardziej martwi tolerancja temeratury 10-15 stopni to w tym przypadku sporo. Pewnie wystarczyło by zmienić miejsce umiejscowienia czujnika, ale jak zmieniać to zmieniać
  4. Chyba tylko może być problem z przekroczeniem poboru mocy dla urządzeń sterujących..... bo co innego?Przekrój przewodów, zabezpieczenia
  5. kupiłem taką czujkę i termostat ale nie zamontowałem Mam rozumieć, że źle ? :-) Znalazłam na tej samej stronie regulator za 280. Wiem, nie jest tani ale mam w nim możliwość ustawienia wszystkiego np histerezy. Sama czujka jest na samym końcu? W sensie czujnika Czyli mniej więcej na środku?
  6. Witam, Chciałbym trochę przerobić Borniaka i zamontować inny regulator i czujnik temperatury. Chciałbym zamontować taki czujnik http://apar.sklep.pl/pl/czujnik-temperatury-scp-pt100a-1777.html Pytanie w którym miejscu zamontować? Ma ktoś jakieś pomysły? Może ktoś już " przerabiał " temat?
  7. No właśnie słyszałam , że nie powinno się przekraczać temp 150 stopni i wtedy można piec
  8. Temperatura nie jest za wysoka? Czytałem gdzieś że nie powinno się piec smażyć peklowanej wędliny
  9. Czyli ten poradnik na początku jest zły http://wedlinydomowe.pl/grillowanie-i-pieczenie/piekarnik/1677-mieso-pieczone-peklowane-na-mokroo tu
  10. To jak w końcu można piec peklowane produkty?
  11. Lenino

    Dopiekanie w wędzarni

    To jak? Pomoże ktoś?
  12. Lenino

    Dopiekanie w wędzarni

    85 gr na litr i 0.4 litra solanki na kilogram mięsa
  13. Lenino

    Dopiekanie w wędzarni

    Wiem, zakupiłem termometr żeby precyzyjnej ustawić temp. Dużo nie.Ja bym zastosował solankę o ok.2% słabszą. Czyli ok 65 gr/1 litr i 0.4l/ kg dobrze rozumiem?
  14. Lenino

    Dopiekanie w wędzarni

    Duzo mniejsze stężenie solanki robić gdy podpiekam ?
  15. Lenino

    Dopiekanie w wędzarni

    Ale jeżeli nie chce od razu, to mogę zamrozić?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.