Skocz do zawartości

n0n1ck

Użytkownicy
  • Postów

    4
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Świętochłowice

Osiągnięcia n0n1ck

Rekrut

Rekrut (2/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą
  • Pierwsza rozmowa

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Witam! Ostatnio peklowałem 1kg szynkę na święta (4 dni, według napisu na torebce peklosoli 3-5 dni i 60g peklosoli na 1L wody ). Po parzeniu środek szynki o walcowatym kształcie ma kolor szary. Szynka od wczoraj leży w lodówce, po skończonym parzeniu. Chciałbym się dowiedzieć jaka będzie jej trwałość lub czy wyciecie tego niedopeklowanego fragmentu pomoże ? Z góry dziękuję za informację bo nie wiem czy ma wylądować w koszu
  2. W temperaturze pokojowej
  3. Ok dzięki, niestety nie mam pakowarki próżniowej więc zastosuję folię A jaki jest możliwy czas mniej więcej przechowywania tego sera tym sposobem w lodówce ?
  4. Witam, mam takie pytanie, otóż zrobiłem ser z mleka pasteryzowanego w nieskiej temperaturze. Po odcieknięciu, moczył się 12h w solance pozniej wysychał jakieś 1,5 dnia. Nie użyłem żadnych kultury bakteri tylko chlorek wapnia + podpuszczka cieleca. Teraz jest w lodówce. Ile taki ser może leżeć w lodowce bo skoro jeśli nie ma bakteri staretrowych to chyba nie dojrzewa ?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.