Skocz do zawartości

majangorzów

Użytkownicy
  • Postów

    2
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Gorzów Wlkp.

Osiągnięcia majangorzów

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Dzięki za szybką odpowiedz Jako, że jestem nowy no to i trochę upierdliwy , wiec jeżeli można, na co należy zwrócić uwagę przy organoleptycznej ocenie ( co powinno niepokoić a co po za smakiem, świadczyć o jakości i gotowości wyrobu do spożycia )?
  2. Dzień dobry Jestem nowym użytkownikiem forum i dopiero zaczynam swoją przygodę z wędzeniem. Bardzo a to bardzo lubię wędliny wędzone na "surowo" i chciałbym, takowe wytworzyć i tu moje pytanie? 1.Jak sprawdzić, czy wędlina wędzona na surowo jest już gotowa i nie jest zagrożeniem dla zdrowia? Rozumiem, że działanie antybakteryjne ma temperatura i samo działanie soli i saletry a wiec w przypadku wędlin parzonych i pieczonych te dwa procesy eliminują szkodliwą florę bakteryjną , a jak jest w przypadku wędlin "surowych" czy samo działanie dymu jest tu wystarczające? 2.Czy proces wędzenia zimnym dymem musi być ciągły, czy można przeprowadzać go na raty (powiedzmy 10 godzinne a może krótsze)?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.