Skocz do zawartości

Nadin

Użytkownicy
  • Postów

    55
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Hull

Osiągnięcia Nadin

Wpółtwórca

Wpółtwórca (5/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Nadin

    Nasze wyroby

    Wyrób przyzwoity. Miałem na myśli to, że nic w tym zdrowego jak kurczaki są pędzone różnymi ciekawostkami, lepiej w ramach diety, spożywać inne chude mięsa. Taka trochę analogia do łososia, też niby zdrowy: /topic/10957-ca%C5%82a-prawda-o-rybach/ głownie o to chodzi,ze jest to 100% kurczaka a nie skorki z kurczaka z wieprzowina,oczywisic ,zeby bylo zdrowe musial bym tego kuraka sam na ryzu chyba wychodowac. Ale czlowiek juz i tak do syfu przyzwyczajony..nawet w powietrzu... wiec teraz to nie kwestia czy chemia w tym jest a raczej ile w tym jest. Kurczak byl kupiony na farmie gdzie kury sa niby free range.. ostatecznie wyrob drobiowy,jak byc powinno ,smak dobry,nie rozpadl sie( mialem tu watpliwosci jak sie bedzie zachowywac drob bez wp :P) A tak pomyslane jeszcze przez chwile ze nawet jak bym wlasne warzywa chodowal to ziemia tez nie wiadomo co w sobie ma hehe
  2. Nadin

    Nasze wyroby

    Rowerkiem do roboty. Własciwie to uzywam roweru do pracy,10 km w jedną strone,ale niestety nic by to nie dalo bez odpowiedniej diety.. ale to nie temat o dietach tylko maszych wyrobach hehe
  3. Nadin

    Nasze wyroby

    Nie wiem co to za dieta ale za dużo kurczaków nie jedz, żeby Ci coś dodatkowego nie wyrosło. zrzucic pare kg trzeba te nie podzedzac to sam nie wiem skad sie wzielo hehe chodzilo o nie podwędzać wyrobu :
  4. Nadin

    Nasze wyroby

    Tym razem coś z innej półki , 100% kurczaka , wpadłem na ten pomysł ponieważ od paru tygodni jestem na diecie i jem tylko piersi z kury ale czasem mam jakąś kanapkę z szynka z kurczaka tyko że patrząc na spis to kolo kur to one tylko stały więc zrobiłem sobie sam coś do kanapek B-) kiełbasa jest na szybko bo bez wędzenia (próbka dla smaku tak mi smakowała że postanowiłem nawet nie podzedzac tylko parzenie do 68 stopni .
  5. Witam ,przesylka dotarła na wyspy
  6. Omg a ja myślałem że to jakiś skrót polski na opłaty poczty czy coś hehe dzięki wielkie ostatnimi czasy nie ogarniam się z forum, okres świąteczny ehh
  7. dzieki za linki,ale co to jest KPP ? koszt przsylki priorytet czy cos :P? chodzi mi o caly koszt przesylki poza Polske ,w temacie max napisal 1-3 szt. wysyłka 13,50 +16 kalendarz+ koperta 2,5 +kpp no i co to jest to kpp i ile mam tego policzyc ?
  8. Moze mi ktos odswiezyc pamiec ile to trzeba wplacic za vip + przesylke ? troche ostatnimi czasy jestem zalatany i nie sledzilem forum a teraz nie moge sie z tym odnalesc gdzie komu i ile :P
  9. Nadin 1 Sztuka proszę
  10. I w rytmach "Samba", bedziesz kochany Jacku po powrocie do kraju musial kazdy znaczek "zjezykozwilzyc" osobiscie Prosze o podanie danych na przelewy zagraniczne typu: ( SWIFT. BIC) Slicznie Was pozdrawiam. Opcja PayPal byla by najlepsza i najlatwiejsza dla zagranicznych ,moja opinia
  11. ja robiłem w kolagenach dwa razy, pierwszy i ostatni !! ale przynajmniej będziesz miał porównanie, ja do tej pory mam w szafce kolagenki od mira, i leżą tak już z rok albo i lepiej, bo teraz używam tylko baranich jelit a co bylo nie tak ,moze rozwiniez ? bo jak narazie nie jadlem ani jednego ani drugiego,wisza sobie i schną.. Kolageny troche grubsze ale ogolnie wyglad jest taki sam jak narazie,oba rodzaje podsychaja,nic nie odchodzi jak narazie(ktos pisal ze kolageny odchodza przy suszeniu )moze do pracy jutro powine pare,narazie ochoty na mieso nie ma :P
  12. Przeniosłem wszystko do domu gdzie jest mniej wilgoci i po paru h juz nic się nie dzieje.. Wygląda na to ze w szopie na wyrobach osiadala się woda.. Tylko skąd? Zdjęciami raczej bym nie pokazał bo nic ne widać na oko tylko po dotknięciu było czuć mokro na Powierzchni.. No nic dzięki za odpowiedź i tak. Następnym razem zabieram się pierw za czytanie potem niepewności opiszę na forum i zrobię kiełbasę, chyba za szybko się Rzuciłem na wszystko nie przypominając sobie podstaw..
  13. o dziwo woda byla,w miare czysta,moglbym powiedzialbym nawet ze czystrza ,niz po wedzonkach,lekko zabarwione i pare oczek jak w rosole , zdaje mi sie,ze kolor o ktorym mowie,wyszedl gdy parzone produkty zanioslem do szopki,i tam byly na noc,a jak to w szopce w nocy temp niska i wilgotnosc inna niz w domu moze w tym cos jest ...jak by tluszcz sobie wychodzil i wytrącał kolor ,takie jest moje odczucie
  14. Trzeba mocno napełnić farszem.Nie miałem takiego przypadku,co prawda woda się trochę zabarwia już przy moczeniu osłonek przed napełnieniem,ale nie tak żeby brudziło palce. tzn chodzi mi o same baton,ze to one farbuja,po wedzeniu tego nie bylo (albo ja nie zauwazylem?) a po parzeniu rano jak chcialem je przewieszac byly lekko wilgotne i farbowaly na lekko brazowo,cos jak osad z wedzarki ?
  15. A przypomniało mi się jeszcze jedno pytanie a właściwie dwie, pierwsze przy nabijaniu w osłonki białkowe mam nabijać żeby batony były jak najbardziej twarde? Tzn najmocniej jak się uda? I drugie pytanie czy to normalne że po Parzeniu gdy batony schna gdy je się dotknie farbuje mi palce? Przed parzeniem chyba tak nie było,tak mi się zdaje.. Jestem całkiem zielony w kiełbasa a jiz w tych sztucznych oslonkach to w ogóle.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.