Skocz do zawartości

Bravo12

Użytkownicy
  • Postów

    17
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Dublin

Ostatnie wizyty

345 wyświetleń profilu

Osiągnięcia Bravo12

Uczeń

Uczeń (3/14)

  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Bravo12

    Bravo12

  2. Witajcie jak zawinąć te kiełbaski tak ładnie? , wypróbuje ten przepis na święta w Pietrzyku jak dojedzie do tego czasu, jak nie to spróbuje w leciwym już Borniaku ale będzie ciężko osiągnąć 100 stopni
  3. 2 sztuki poproszę jeśli dostępne jeszcze, bravo12 ,szt 2
  4. tak to wyszło po sparzeniu drugie wędzenie
  5. dzięki , karkówka i schab wędzony sparzony na kanapki
  6. sorki nie zrozumiale zadalem pytanie chodzilo mi o schab że tylko 24h , widzialem tu kilka przepisów na schab , w których peklowano 24 h , a ja bym chciał razem z karkówką razem na 6 dni wrzucić do zalewy i uwędzić , czy schab tak samo sie parzy jak szynki?
  7. czy peklować mogę schab razem z karkówką przez 6 dni póżniej wędzić , jak szynki czy schab tylko 24 h ?
  8. Bialko sie scielo, moze miales wysoka temp. przy wedzeniu. było kilka kropel pewnie masz racje teraz się jeszcze wędzi , i wygląda ok ma ładny zloty kolor , nie bedzie się nadawć do jedzenia ? na schabie nic sie nie działo
  9. uwędziłem główkę czosnku jak to teraz pachnie , jutro ząbek wrzucę do ziemniaków ciekawe czy będą jakieś lepsze efekty smakowe
  10. kolejne głupie pytanie , osuszylem szynke godzinke , teraz w dymie wyciąglem ja na chwile i byly na niej kilka kropel czegos bialego co to jest
  11. To jesli odpowiednia ilosc plynu , nie zakrywa miesa, to wez plastykowa butelke, napelnij ja woda i wepchaj obok miesa. Podniesie sie poziom mieszanki peklujacej. mieso bedzie przykryte. Nie dodawaj od siebie nic, a zobaczysz ,ze dobre wedliny zrobisz. Poczytaj troche tutaj ,zwlaszcza jak chcesz dana wedline zrobic, a jak sa pytanioa to pytaj do upadlego ,jesli nie znalazles wczesniej odpowiedzi w tekscie. Tutaj towarzystwo zawsze pomaga, zwlaszcza Ci ,ktorzy doswiedczenie duze maja. czyalem troche i bardzo przydatne forum jutro zrobie tak jak mowisz dzieki
  12. początkujący zwasze ma przekichane , bede próbował dalej nigdy wczesniej nie mialem do czynienia z miesem , zrobie jeszcze raz jutro zalewe
  13. kazdy kawalek byl ciemny zrobilo sie tak po polozeniu na kratce do ociekania z wierzchu , jak wyjmowalem z zalewy wszystko wygladalo dobrze , i nie smierdzialo dopiero po ociekaniu tak sie zrobilo , i temperatra w lodówce skoczyla dosc wysoko jutro pekluje od nowa nowe mieso , spróbóje miejszy garnek i tyle wody ile zaleca tabela
  14. myślalem że już sie nie nadaje do niczego , naczytałem się o jadzie kiełbasianym,zapach tez mial nie zaciekawy
  15. tak na zewtątrz .proporcje wziolem z tabelki chyba cos namieszalem jak czytac te tabel morzecie tak lopatologicznie wytlumaczyc , miałem te 3,5 kg mięsa ale 1,4 litra solanki nie zakryło mi calego mięsa w garku , wiec wlalem 2 litry wody i dodalem 30 g wiecej peklosoli ,do tych gramow podanych w tabelce ,mieso wyrzuciłem
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.