Jako zupełny nowicjusz witam serdecznie wszystkich forumowiczów i pokornie proszę o radę doświadczonych Braci Zadymiarzy. Otóż w poprzedni weekend uruchomiłem wreszcie moją wędzarenkę własnego pomysłu wykonaną ze starej termy (bojlera), no i trochę przesadziłem z pierwszą produkcją: kiełbasa "wiejska parzona", "wiejska pieczona podsuszana", pachwina wędzona surowa i parzona, polędwica sopocka, krakowska parzona podsuszana, krakowska pieczona sucha i kabanosy. Ogólnie cały asortyment wyszedł przyzwoicie jak na pierwsze podejście do tematu kiełbas - kilka wędzonek zrobiłem wcześniej w dużym grillu. Mam pytanie: czy część podsuszonych kiełbas i kabanosów mogę zamrozić bez znaczącej utraty walorów smakowych? Będę wdzięczny za odpowiedź lub link do tematu, Jednocześnie informuję, że próbowałem "zatrudnić" przeglądarkę - niestety bez rezultatu.