No witam ponownie.Szukam szukam i znaleźć nie mogę,działu o serach białych. Chciałbym poczytać dowiedzieć się jak robić sery białe do wędzenia,słyszałem że można kupić gotowce typu "włoskiego"zanurzyć w solance 10% obtoczyć w przyprawach i wędzić,no właśnie,jaka temperatura? Czas? Kolega dzisiaj wędził w tej wędzarni co mu wujek postawił,kiełby i sery,ale te sery wyszły jakieś sine,nie wiem czy tak powinny wyglądać.Kiełbasy nie pokazał,temperatury nie zdradził,ale rano płyneły skropliny z komina. Ogólnie robi z tego światowe zagadnienie,bo nie chce nie może powiedzieć przepisu na te sery,bo wujek zabronił[emoji51] sami robili z mleka kupnego,ale nie wiem jakiego. Więc pytam co ta za mikstura,że nie mogę uzyskać od niego przepisu[emoji23][emoji23][emoji23] Może mają jakiś patent i biorą z tego kase bo to wielka tajemnica rodzinna[emoji87] Jak zrobić samemu,czy warto się w to bawić czy kupić gotowce. Pozdrawiam. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka