Skocz do zawartości

operator

Użytkownicy
  • Postów

    42
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    wałcz

Ostatnie wizyty

224 wyświetleń profilu

Osiągnięcia operator

Wpółtwórca

Wpółtwórca (5/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Oby!!!!!!!!!!!!!!![emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji13][emoji13][emoji13][emoji13][emoji13][emoji13][emoji13][emoji13] Miro help dla ziomala!!!!!! Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka [Dodano: 05 maj 2019 - 18:19] A kawał drogi przyjechał 550km. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
  2. Wujek lada dzień wyjeżdża,a mieszka tam gdzie MIRO![emoji13] Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
  3. Powiedział że on nigdy nie czyta żadne forum. Fakt,tam są przyprawy ale kolor nie ciekawy.Szkoda że nie czyta forum,lub nie posłuchał moich rad,zapewne wujek ma większe doświadczenie niż ja jako świeżak. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
  4. No ten wygląda super,apetycznie.[emoji106][emoji106][emoji106] Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
  5. Kupnych nie wędzili,tylko robione z mleka,ale nie wiem jak.No dobra wrzuce fote,może głowy mi nie urwie[emoji51] Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
  6. No witam ponownie.Szukam szukam i znaleźć nie mogę,działu o serach białych. Chciałbym poczytać dowiedzieć się jak robić sery białe do wędzenia,słyszałem że można kupić gotowce typu "włoskiego"zanurzyć w solance 10% obtoczyć w przyprawach i wędzić,no właśnie,jaka temperatura? Czas? Kolega dzisiaj wędził w tej wędzarni co mu wujek postawił,kiełby i sery,ale te sery wyszły jakieś sine,nie wiem czy tak powinny wyglądać.Kiełbasy nie pokazał,temperatury nie zdradził,ale rano płyneły skropliny z komina. Ogólnie robi z tego światowe zagadnienie,bo nie chce nie może powiedzieć przepisu na te sery,bo wujek zabronił[emoji51] sami robili z mleka kupnego,ale nie wiem jakiego. Więc pytam co ta za mikstura,że nie mogę uzyskać od niego przepisu[emoji23][emoji23][emoji23] Może mają jakiś patent i biorą z tego kase bo to wielka tajemnica rodzinna[emoji87] Jak zrobić samemu,czy warto się w to bawić czy kupić gotowce. Pozdrawiam. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
  7. To napiszę kolejny temat. Mój kolega jest w trakcie kończenia wędzarni,mówiłem tłumaczyłem i nic,i ok.trzeba to uszanować. Wędzarnie stawia mu wujek z 20 letnim stażem wędzenia. Okaz ładny,cegła klinkierowa,kanał 140cm fi 200 z kręgów ceramicznych kominowych owiniętych węłną. Palenisko obłożone szamotem raczej ciasne. Komora bez ocieplenia,sufit beton płaski z rurą kwasówką z szybrem,jako komin. Mam kilka zdjęć,ale nie wiem czy mogę wstawić bez jego zgody,a chyba się nie zgodzi. Czekam na jego rezultaty. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
  8. Uff,kamień z serca[emoji6][emoji6][emoji6] Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
  9. A dużo jest osób,które mają szamot w palenisku i dobrze wędzą? Ja osobiście po czytaniu tego forum nie ładowałem szamotu,i mam nadzieję że zrobiłem dobrze???czy źle? Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
  10. Może mu podeśle,ale jeszcze bardziej mnie znielubi[emoji23] Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
  11. Nie przetłumaczysz mu,zakłamanie na maxa. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
  12. On wysłał mi w zimę wyroby i wyglądały bardziej ciemne sine,ale każdy swoje chwali. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
  13. Witam ponownie. Chciałbym przedstawić fotkę wyrobu mojego znajomego,który postawił wędzarke z kanałem metrowym,palenisko obłożone szamotem. Według niego i jego rodziny wyroby są znakomite i wszyscy zachwalają. Powtarzam raz jeszcze,to nie są moje wyroby! Może fachowcy z forum wypowiedzą się czy te wędzonki są zdrowe,bo kolor taki dziwny,przypieczony,siny itd. Osobiście go namawiałem żeby nie ładował szamotu do paleniska,ale nie posłuchał. Mój kontakt z nim jest utrudniony,może zły,zazdrosny nie wiem. Moja żona dostała fotki od jego żony. Ja mam też wędzarnie z kanałem metrowym,ale bez szamotu i kolor jest zupełnie inny. Pozdrawiam. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
  14. Dokładnie Miro masz rację,po wędzeniu od razu kosztowałem polędwice i stwierdziłem że słone,po nocce w lodówce wszystko jest ok,tylko boczek parzyłem dwie godziny i jest super.Były dwa talerze,na jednym sklepowe wyroby na drugim moje,i zdecydowanie jedli te moje,różnica w smaku kolosalna,smak zapach konsystencja,ogólnie wszyscy zachwyceni,ale dużo nauki jeszcze przede mną,to nie jest tak że wiem już wszystko,dopiero zacząłem przygodę z wędzeniem i myślę że za jakiś czas dojdę do perfekcji. Forum jest naprawdę pomocne i jestem w szoku,że tak szybko jest odpowiedź od osób doświadczonych. Na chwilę obecną mogę powiedzieć że jest różnica między wędzeniem zimowym na minusie,a wędzeniem wiosennym na plusie +20C°,wędzarnia zachowuje się inaczej. Pozdrawiam. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
  15. Po parzeniu do zimnej wody na kilkanaście minut i wyjmowałem do suszenia,nie trzymalem w wodzie całą noc,skąd te pomysły? Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.