Skocz do zawartości

Turtlik

Użytkownicy
  • Postów

    2
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Opolno Zdrój (Bogatynia)

Osiągnięcia Turtlik

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Dziękuję wszystkim za podpowiedzi. Dostosuję się do rad. Za jakiś czas dam znać co z tego wyszło ...
  2. Witam. Jakiś czs już dymię i jakoś sobie radzę. Jestem po przeprowadzce i mam teraz tymczasową wędzarnie drewnianą. Mam problem z kiełbasą typu wiejska. Mianowicie po uwędzeniu mam w przekroju środek w innym kolorze tzw oczku lub różycza. Co robię nie tak. Mięso pekluję około 12 godzin tylko z solą. Powymieszaniu z przyprawami po nabiciu osycha około 12 godzin. Wędziłem długo, krótko, w wysokiej temperaturze, w niskiej, z i bez parzenia - efekt końcowy taki sam - oczko. Konsystencja i smak super ale przekrój nie estetyczny. Gdzie robię błąd ?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.