Skocz do zawartości

jackie04

Użytkownicy
  • Postów

    37
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

O jackie04

  • Urodziny 04.07.1984

Informacje o profilu

  • Płeć
    Kobieta
  • Miejscowość
    Toruń

Osiągnięcia jackie04

Poszukiwacz

Poszukiwacz (4/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Hej, dawno mnie nie było ;-) Wizualnie super wygląda ten serek!! Brawo!! a ile go hodowałeś? moze za krótko? Ty lubisz ostre wyraziste smaki no nie? pozdrowionka!!
  2. jackie04

    Podpuszczka

    Ja kupiłam z agrovisu z kozich żołądków, i bakterie też, przyjechały kurierem akurat mnie nie było w domu i sąsiadka odebrała czyli stało to + 8 h w wyższej temp. i jest OK
  3. Ufffff uspokoiłeś mnie Dzięki!! bede go dalej hodować, na razie nie spuchł ale będę czekać wytrwale Tym razem się spytałam przed popełnieniem głupstwa
  4. czy to normalne ze mój emek po wyciągnięciu go do temp pokojowej zaczął się jakby pocić??? stoi już 2 tyg na początku myślałam ze tak ma być ale za długo to trwa, pachnie masłem i jest otłuszczony ;( jeszcze nie spuchł ;( codziennie go masuje solanka i jakby się troszkę poprawia ale potem znów! chyba poszło coś nie tak bo to bakterie kw. masłowego czy jakoś tak .....
  5. Dokładnie! Też tak mysle PROFANACJA , obiecuje ze bede ostrozniejsza nastepnym razem na razie rezygnuje przy tych upałach z twardzioszków nie wiem jak długo wytrzymam wczoraj swieżaczki poczyniłam ,przymierzam się do korycina bo przyszła mi juz kozieradka i macierzanka
  6. Próbowałam był ok ładnie pachniał masełkiem a smak no cóż jak moze smakowac 1 dniowy ser? chrzęścił w zębach
  7. kozieradka rozdrobniona czy w całosci?
  8. z kozieradka robisz? jakich ziół używasz?
  9. niestety już go nie ma kurom zafundowałam śniadanie na przyszłosć bede wiedziała ze jak ementalski puchnie po 1 dniu to jeszcze bedzie z tego niezły ser
  10. on mi po pierwszym dniu tak spuchł, i myślałam ze to e coli, dlatego rozkroiłam a teraz tu i tak juz po frytkach .....
  11. Tak wygląda mój ser, który jest po przygodach bo najpierw miałam problemy z jego kształtem szybko obciekł w tym cieple, i ten "ocieknięty kształt" z chusty mieścił się w mojej największej foremce, a przez to wszystko musiałam go mocniej sprasować i niestety zostały takie pomarszczone brzegi i za wysoki nie jest a potem walczyłam z jego wilgotnością uffffffffff teraz ma już skórkę a ten ementaler mi nie wyszedł na drugi już dzień mi spuchł......
  12. W ten upał mleko Ci nie skisło jak je zbierałeś po wsi???? Jaka jest różnica miedzy goudami? (ta biotita a holenderską?)
  13. Ten Twój ser wyglada jakby miał z 2 kg
  14. Dzięki!!! Ser po nocy jakby miał się lepiej, wsadziałam go do pojemnika i zaniosłam do piwnicy, przed tym wmasowałam solankę z czerwona mazią ;-) sola zasypywac to chyba jak punktowo pleśń wyskakuje , tutaj nie widać było plesni a on był śliski. Ale co się dziwić jak klimat afrykański ;-))
  15. Ale piękny ten ser, nie moge sie napatrzyć taki żółty, z koziego mi taki nie wyjdzie ;-)
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.