Skocz do zawartości

Noname123

Użytkownicy
  • Postów

    13
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

O Noname123

  • Urodziny 20 Października

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Łódź

Ostatnie wizyty

123 wyświetleń profilu

Osiągnięcia Noname123

Uczeń

Uczeń (3/14)

  • Pozytywnie reagujący Unikat
  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. To palenisko bezpośrednie pośrednie jest oddalone i połączone rura lub kanałem za całą resztę bardzo dziękuję
  2. Mam tylko jedno pytanie deski sosnowe beda obojetne dla wedzonek wiem ze nie pali nimi w wedzarni tylko okrywa ale tez mam boazerie sosnowa i mam taki dylemat przy zastosowaniu tego . I niech kolega zwróci uwagę czy czasem te deski nie sa jakims gownem zaimpregnowana co by rodziny nie truł
  3. Tu chlopaki maja racje nie jest moja intencją zamieniac jedna truciznę na drugą lecz zrobic cos dobrego i zdrowegoI wierzcie mi nie raz pokłóciłem się z moim staruszkiem (kochany chłopak ale mega nie cierpliwy) że wędzarnia to nie piec hutniczy a osmolone mięso to nie uwędzone
  4. Zdjęcia sa z komorki troche ciemne w realu jest lepiej moze nie idealnie ksiazkowo ale naprawdę ok A co do pieczenia to nie 1000 stopni wedzenie 40-60 a koncowa faza to 70-80 nie przekroczylen 90 stopni
  5. troszkę są okopcone ale podobno to tez trochę specyfika wędzenia w beczce tak mi kiedyś powiedział specjalista po za tym miałem też jałowiec który był bardzo drobny małe gałązki i dały mnóstwo dymu gęstego a nie takiego jaki chciałem i to też może być przyczyna. kielbasa na koniec wędzenia podniosłem troche temp by nie parzyć jej pożniej . a smak mmmmmmm.. moja roczna córka nie może oderwać się od kabanosów, polędwiczek już nie ma a co do kiełbasy i boczku jak szwager wczoraj sie dosiadł to na raz zjadł 0,5 kg brzuszka :Di pęto kiełbasy szyneczka dziś ją sparze jutro zrobi się kapusniaczek lub jakąś fasolkę na wodzie.
  6. Cos w tym jest najgorsze jest to ze dobrze mi sie wędzi w beczce i boje sie ze postawie sobie piec hutniczy lub grzewczy i zamias miec fajna i dobrze wyglądającą wedzarnie bede mial super pomnik straconych nadzieji na dobra wedzarnie
  7. Miałem budować wędzarnie w/g projektu Bogdana niestety z uwagi na coraz gorsze warunki atmosferyczne( niższe temperatury i boję się o wiązanie cementu itp) wrocilem dzis do "starej dobrej beczki" i znów stałem się "bohaterem domu"
  8. Noname123

    Radek robi.....

    Biznes lunch bułka słoik musztardy i kielbasa w łapę
  9. Noname123

    Radek robi.....

    Mega [emoji106] to wyglada
  10. chyba jeszcze oliwa i kminek
  11. Mega temat panowie i panie dziekuje za zalozenie go. ma ktos jakis fajny i sprawdzony przepis na harise. A co do gaszenia ostrosci ja lubie przegrysc pomidorem lub czekoladą nie gasi na 100 % ale w połączeniu ze ostrością fajnie sie komponuje mleko na mnie tez dziala najlepiej
  12. Noname123

    Radek robi.....

    Nadziewasz to jakos czy tylko rolujesz? ja robiłem taka w solance a potem w ostrej papryce http://images.tapatalk-cdn.com/15/09/19/cadb2bb73c6eb6232521821e60c8746b.jpg moje pierwsze wędzenie [emoji6] nie dowiozłem do domu tej słoniny
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.