Ostatnie wędzenie w tym roku. Trzeba było zrobić zapasy.
1. Produkcja nabiału - z 10l mleka wyszło 1,9kg sera białego podpuszczkowego + 200g ricotty.
Ricotta, ser biały w przyprawach, ser biały przeznaczony na zrobienia gołki
2. Produkcja wędliny szynkowej oraz kabanosów razem jakieś 5kg mięsa
- Kabanosy - część w jelitach baranich, część w osłonkach. Tak się dzieje jak człowiek zamawia dla wygody jelita na pasku które i tak trzeba zakładać ręcznie. Zapas zrobiony 😀
Przepis z 16 oraz od halusi.
- Kiełbasa szynkowa - według 16 oraz od Jacka
- Polędwica - nie mam jeszcze zdjęć ponieważ jeszcze jej nie rozkroiłem.
Polędwica w przyprawach, wędzona oraz parzona do temp. 60-70 w środku.
Tak wszystko wyglądało przy wędzeniu. Kabanosy i polędwica. Sery i szynkowa już wyciągnięte.