Skocz do zawartości

Smoky 58

Użytkownicy
  • Postów

    8
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

O Smoky 58

  • Urodziny 18.06.1958

Kontakt

  • gadu-gadu
    smoky58@gmx.de
  • Skype
    afibus

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    23769 Fehmarn
  • Zainteresowania
    wszystkie rzemiosła, a zwłaszcza produkcji kiełbasy i szynki, czy powietrze suszone lub wędzone geräuchert.Fisch jeden z nich.

Ostatnie wizyty

162 wyświetleń profilu

Osiągnięcia Smoky 58

Rekrut

Rekrut (2/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą
  • Pierwsza rozmowa

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Hello, ok, I'll still write English better. so is the understanding of my posts better for you. Very nice sausage, I like. For the good garlic flavor I want you going to tell my kind. The amount of water which is in the recipe a few days earlier with crushed garlic in a bottle type. The bottle then cold and wait. There are wild a white milky liquid that is to be so. Then freeze the water or use very cold in sausage production. The taste is good. I hope that it is better for you to understand.
  2. Moin Moin, ich habe noch schnell mal einige Bärlauchgriller hergestellt, bevor die Zeit des grünen Freundes vor bei ist. Rezept einer einfachen Rostbratwurst und ordentlich Bärlauch zugeben. Aber schaut selbst: Moin moin, I jeszcze krótki czas osiągnęła pewien dziki czosnek grill przed czasem zielony przyjaciel jest z przodu przy ul. Przepis prosty kiełbasa i schludny Ramson przyznać. Ale spójrzcie sami:
  3. Moin Moin, wusste nicht das man Biber essen kann. Moin moin, nie wiedziałem, że można jeść bobra.
  4. Hallo, ich möchte mal versuchen die Reifung einer Salami zu erklären . Ein Lebensmitteltechniker hat das vor einigen Jahren mal geschrieben, es war nur eine Idee. Es geht auch ein bisschen aber nicht richtig gut. Es ist wichtig was für ein Zucker verwendet wird oder auch Honig aufgelöst in Rum. Aber keinen Joghurt, schmeckt in der Salami nicht gut. Ich verwende ein Zuckergemisch welches bis zum Ende der Reifung zur Verfügung steht. für ein Kg Brät = 3 g Rohrzucker und 3 g Trockensirup. 1 ) http://www.ehlert-express.de/trockenglukosesirup-beutel-1-kg.html 2 ) http://www.ehlert-express.de/rohrzucker-dunkel-beutel-1-kg.html Der Trockensirup sorgt für den schnellen Abbau vom Nitrit und so für die Säuerung für den Reifeprozess. Wichtig ist zum Anfang der Reifung die Wärme und eine sehr hohe Luftfeuchtigkeit Die Salami trocknet von innen nach außen. Der Darm darf nicht trocken werden. Dann muß immer ein guter aber leichter Luftaustausch sein damit die Salami nicht das gammeln anfängt. Ich habe mir einen Schrank gebaut der am Schornstein angeschlossen ist. Der Schornstein wird nicht gebraucht, nur für meinen Reifeschrank. Da habe ich eine Heizung und einen Nebler für ein Terrarium eingebaut. So kann ich die Temperatur und die Feuchtigkeit der Salami anpassen. Hoffe geholfen zu haben.
  5. Smoky 58

    Pferdesalami

    Hallo, ich danke euch bei der Hilfe zu übersetzen um die Rezepte besser verstehen zu können. Eure Rezepte kann ich zum Glück durch mein Wissen und dem Übersetzer verstehen. aber Hund kommt mir nicht in die Wurst.Lach Witam, Dziękuję za pomoc przetłumaczyć lepiej zrozumieć recepty. Twoje recepty mogę zrozumieć, na szczęście dzięki mojej wiedzy i tłumacza. ale pies nie może dostać się do mojego Wurst.Lach
  6. Smoky 58

    Pferdesalami

    Chcę sobie wyobrazić inną kiełbasę. Kiełbasa Koń: Mięsa za kg: 800gr.mageres końskiego 200gr, zielony boczek (słoniny wieprzowina) Przyprawy za kg: 28 g NPS 3 g syropu suche 3 g cukru trzcinowego 5 g Pfeffersch.gem. 6 g pieprzu sch.geschr. 2 g mace 2gr.Kümmel gem. 15gr.Senfkörner (proszę tylko po Wolfen dodać) 4gr Knobi 2clRum (Knobi z rumem w puree blendera) przygotowanie: Pokroić mięso i słoninę mały i zamrozić dobrze. Teraz mięso i boczek z przyprawami (bez nasion gorczycy) i dobrze wymieszać. Wtedy wszystko Wolfen przez płyty 3 i wypełnić Rinderkranzdärme. Następnie ustaw w krążki. Kiełbasy nie powinno już być jak 25 cm. Po są dojrzałe do 4 dni w temperaturze 20 ° C i 90% wilgotności względnej. Następnie obniżać temperaturę i wilgotność. Po około tygodniu kadzidła w zimnym dymie. Uwaga: Kiełbasa Zipfel miękkie i wilgotne, wszystko ok. Kiełbasa rogu twarde i suche, więcej wilgoci. Dojrzewanie trwa około czterech tygodni.
  7. Smoky 58

    Bauern Salami

    Chciałbym pokazać wam moje rolnik salami i produkcji. 1400 g Wieprzowina, chude 600 g Speckrollen-), wielopierścieniowe, bez skórki 50 g marynowanie 8 g Pieprz biały 1 EL, d. gorczyca 8 g glukoza 1 łyżka Maggi 2 cl rum Jelito (PiesPluto lub Rindermittel-) Drewno opałowe buk, grzywny składniki: Mięso i boczek może zamarznąć dwie godziny, a następnie przejazd przez 2 mm płyty otworowej wilka. Przyprawy i rum oraz ilości pięciu minut. Mięso kiełbasy w osłonkach butelki i niech zaczerwienienia dwa tygodnie w chłodnym miejscu przewiewnym. Potem codziennie przez tydzień, nawet zimnym dymem.
  8. Smoky 58

    Meine Produkte

    Witam,Chciałbym pokazać, na podstawie zdjęć, które tworzę tego.http://www.bilder-upload.eu/thumb/4e6177-1461105109.jpg http://www.bilder-upload.eu/thumb/52a406-1461105157.jpg http://www.bilder-upload.eu/thumb/f297d8-1461105194.jpg Szyja szynki suszone na powietrzu: http://www.bilder-upload.eu/thumb/432e89-1461105233.jpg http://www.bilder-upload.eu/thumb/f9faac-1461105332.jpg Lyon / kiełbasa: http://www.bilder-upload.eu/thumb/3ac567-1461105384.jpg Rinderschinken: http://www.bilder-upload.eu/thumb/3cd0a9-1461105442.jpg Kiełbasa: http://www.bilder-upload.eu/thumb/d4db3e-1461106041.jpg M W procesie wytwarzane salami.To trochę część mojego Wursterei.
  9. Smoky 58

    Przywitanie

    Witam Forum, Cieszę się, że znalazłem to forum. Szukasz dobrej kiełbasy słyszę o tobie. Teraz do mnie. Nazywam się Piotr aka Smoky 58, jestem z Niemiec i wykonujemy własne kiełbasy i szynki. Ponadto mam mięso kuchnia ze wszystkim, czego potrzebujesz. 20-litrowy kuter Mięso jest dostępna. Jest to również Räucherhütte jak w gorącym dymie zimnym dymem i piec zbudowany respectively.The kamień piec zostanie zakończona w tym roku, a także jest włączone do Räucherhütte. W ciągu najbliższych kilku dni mam do produkcji salami, którą następnie wystarczy na jeden rok. Potem przychodzi czas grillowanych kiełbasek, których jestem bardzo zadowolony. Ale jest jeden mały problem; Nie mogę mówić po polsku i muszę używać Googelübersetzer. Zadowolony z wymiany dobrych kiełbasy i szynki. LG. Smoky 58
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.