Skocz do zawartości

nandzior

Użytkownicy
  • Postów

    6
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Gdynia

Osiągnięcia nandzior

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Mam jeszcze pol kilo. Tez sie nad tym zastanawiam
  2. No wiesz Robię toi już kilkanaście lat i raczej takich cyrków bym nie zrobił. Producent to Piątnica (wrzuciłem zdjęcie opakowania). Dzwoniłem do sklepu, który to sprzedawał i zapytałem czy już były jakieś zgłoszenia co do tej soli. Sadziłem ze jak coś nie tak to raczej nie tylko mi się ta partia trafiła. I BINGO. Tam się właśnie dowiedziałem o tym kwasku i ma się skontaktować gość od reklamacji i niby maja zwracać za mięso. Jak coś dam znać co z tego wyszło.
  3. Wszystko do wywalenia [Dodano: 15 paź 2018 - 12:33] I drugie ujecie
  4. Problem rozwiązany. Okazało się ze podczas produkcji dostał im się kwasek cytrynowy do tej soli i dlatego tak wyszło. Zgloszen jest kilka wiec raczej beda placic jakies odszkodowanie. Dzięki za zainteresowanie. Pozdrawiam temat do zamknięcia
  5. Ta sola peklowałem. [Dodano: 15 paź 2018 - 11:13] Nie nic nie pomyliłem. Przyprawy dodałem dopiero po zrobieniu solanki a mięso już w niej leżało. Zawsze robię ta solą a teraz mnie zaskoczyła. Jakieś wyjście z sytuacji polecacie? [Dodano: 15 paź 2018 - 11:15] To wygląda tak jakbym wrzucił do ukropu. Będę w domu ok 16 to wyśle zdjęcie. peklosol.bmp
  6. Witam wszystkich. Mam problem z solanka. Zawsze robiłem zalewę solankowa wg swojego przepisu czyli mniej peklosoli a więcej soli. Zawsze wychodziło idealne. Ale czytając o tym jadzie kiełbasianym chciałem zrobić wg przepisu z odpowiednia ilością peklosoli. I tu zrobił się problem. Dałem wszystko wg wzoru(kalkulatora na Waszej stronie ) czyli na 12 kg mięsa 5 l wody i pol kg soli warzonej peklującej (Piątnica). Woda była zimna. Po włożeniu mięsa zrobiło się w ciągu kilkunastu minut białe z zewnątrz. Sama solanka ma lekko kwaskowy octowy smak. Czy coś jest z tym nie tak?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.